3.6אלף
הדפסה
קלופס – פשטידת בשר עם הפתעה עם קוואקר
קלופס זו הגרסה היהודית והטעימה לפשטידה או כיכר הבשר האירופאית המסורתית. קלופס זו פשטידת בשר טחון מתובלת שבתוכה מסתתרת הפתעה - ביצה קשה. זו מנה יפה, טעימה מאוד ומוצלחת שניתן להגיש באירועים, ארוחות חגיגיות ועוד. כרגיל - קלופס זו מנה קלה להכנה, מאוד מרשימה ולשומרים - כמעט נטולת שמן ובמקום לחם או פירורי לחם - שמנו קוואקר לבריאות ולאווריריות ולטעם מעולה.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 40 דקות
מרכיבים
- לתערובת בשר הקלופס
- בשר טחון - קילו
- ביצים טריות - 2
- בצל - 1
- גזר - 1
- קוואקר - 3 כפות
- קמח - 2 כפות
- סויה - 2 כפות
- כמון - חצי כף
- פפריקה - כף גדושה
- אבקת שום - כפית
- אורגנו - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מצרכים נוספים
- ביצים קשות - 4 - שהתקררו.
- ספריי שמן - לפי הצורך
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל וגזר קטן קטן.
- מניחים בקערה את הגזר, הבצל, ושאר מרכיבי תערובת הקלופס (כלומר הכל חוץ מהביצים הקשות וספרי השמן)
- לשים היטב בידיים את התערובת לפחות 4-5 דקות עד שמקבלים עיסה אחידה. הלישה תגרום לבזר להתחבר טוב - ועם זאת להשאר אוורירי.
- מחממים תנור ל200 מעלות.
- לוקחים תבנית אינגליש קייק - משמנים אותה עם ספריי שמן.
- לוקחים שליש מתערובת הבשר ושמים בתחתית התבנית בעובי אחיד.
- מניחים את הביצים הקשות (לא לשכוח לקלף!) בטור אחת אחרי השניה על התערובת.
- מוסיפים את שאר תערובת הבשר על הביצים וסביבן - שתכסה את הכל.
- נותנים שפריץ של ספריי שמן על גב הקלופס.
- מכניסים לתנור ל40 דקות עד שלהשחמה יפה של הקלופס.
זהו! מוכן!
מוציאים בעדינות מהתבנית, חותכים לפרוסות בעובי קצת פחות ס"מ.
מגישים עם רוטב פטריות סמיך.