מתכונים קלים מתכוני בשר קלופס – פשטידת בשר עם הפתעה עם קוואקר

קלופס – פשטידת בשר עם הפתעה עם קוואקר

מאת אסף כהן
קלופס עם קוואקר

קלופס – פשטידת בשר עם הפתעה עם קוואקר

על ידי 14 בספטמבר 2014

קלופס זו הגרסה היהודית והטעימה לפשטידה או כיכר הבשר האירופאית המסורתית. קלופס זו פשטידת בשר טחון מתובלת שבתוכה מסתתרת הפתעה - ביצה קשה. זו מנה יפה, טעימה מאוד ומוצלחת שניתן להגיש באירועים, ארוחות חגיגיות ועוד. כרגיל - קלופס זו מנה קלה להכנה, מאוד מרשימה ולשומרים - כמעט נטולת שמן ובמקום לחם או פירורי לחם - שמנו קוואקר לבריאות ולאווריריות ולטעם מעולה.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 40 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הבצל וגזר קטן קטן.
  • מניחים בקערה את הגזר, הבצל, ושאר מרכיבי תערובת הקלופס (כלומר הכל חוץ מהביצים הקשות וספרי השמן)
  • לשים היטב בידיים את התערובת לפחות 4-5 דקות עד שמקבלים עיסה אחידה. הלישה תגרום לבזר להתחבר טוב - ועם זאת להשאר אוורירי.
  • מחממים תנור ל200 מעלות.
  • לוקחים תבנית אינגליש קייק - משמנים אותה עם ספריי שמן.
  • לוקחים שליש מתערובת הבשר ושמים בתחתית התבנית בעובי אחיד.
  • מניחים את הביצים הקשות (לא לשכוח לקלף!) בטור אחת אחרי השניה על התערובת.
  • מוסיפים את שאר תערובת הבשר על הביצים וסביבן - שתכסה את הכל.
  • נותנים שפריץ של ספריי שמן על גב הקלופס.
  • מכניסים לתנור ל40 דקות עד שלהשחמה יפה של הקלופס.

זהו! מוכן!

מוציאים בעדינות מהתבנית, חותכים לפרוסות בעובי קצת פחות ס"מ.

מגישים עם רוטב פטריות סמיך.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: