4.1אלף
הדפסה
קונכיות ממולאות בשר
קונקיליוני במילוי בשר ברוטב עגבניות הן קונכיות פסטה ענקיות ממולאות בתערובת בשר, בצל וגזר (ולמי שרוצה גם גבינה) שמקבלת צליה בתנור. המילוי עשיר במיוחד בזכות ציר העוף, ואם מוסיפים רוטב עגבניות טוב - בכלל יש חגיגה. קונקיליוני במילוי בשר ברוטב עגבניות זו מנה ממש כייפית להגשה כשיש הרבה אורחים ורוצים ארוחה שנחמד לאכול בידיים.
- זמן הכנה : 40 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- כמות : 30 יחידות
מרכיבים
- קונקיליוני - קונכיות פסטה ענקיות - 30 יחידות
- בשר טחון - חצי קילו
- בצל - אחד גדול
- גזר - אחד גדול
- ציר עוף - כוס וחצי (אפשר תחליף אבקה)
- מלח - לפי הטעם (לא הרבה)
- פפריקה מתוקה - כף
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- רוטב עגבניות - מתכונים בהמשך
- שמן זית - 2 כפות
- גבינה צהובה - לפי הצורך (לא חובה)
הוראות הכנה
- מכינים את קונכיות הענק, הקונקיליוני, על פי ההוראות למידת אל-דנטה.
- בינתיים מכינים את המלית.
- קוצצים את הבצל והגזר.
- במחבת גדולה מחממים את שמן הזית.
- כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים עד שהגזר מתרכך והבצל מתחיל להשחים.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבבו עד שהבשר משנה את צבעו לחלוטין.
- מוסיפים את הפפריקה, מעט מלח ופלפל ומבשלים עוד 3-4 דקות. מכבים את האש ומניחים בצד להצטננות (מומלץ להעביר לקערה - כי המחבת חמה).
- מכינים רוטב עגבניות. אפשר להשתמש בפומודורו הרגיל, אפשר להשתמש ברוטב עגבניות פיקנטי נהדר או ברוטב עגבניות פלפל וגזר שהוא מצוין גם.
- כשהקונכיות מתקררות ותערובת הבשר הצטננה אף היא - מתחילים למלא את הקונכיות. כפית של מלית או 2 בכל קונכיה.
- מסדרים את הקונכיות הממולאות בתבנית עם שוליים ודואגים שהמלית תמיד למעלה והקונכיה לא נוטה על צידה (ברגע שהתבנית תתמלא - הקונכיות יתמכו אחת בשניה).
- מוסיפים 2 כפות ציר על כל קונכיה.
- מי שרוצה מוסיף חתיכת גבינה צהובה מעל כל קונכיה.
- מחממים תנור בגריל עליון (ללא טורבו) ב200 מעלות ל15-20 דקות. עד שקצוות הקונכיות משחימות מעט או שהגבינה משחימה.
- מוציאים החוצה, מסדרים יפה על צלחת, יוצקים רוטב עגבניות - או ששמים בקערה בצד לטבילה.
זהו! מוכן!
מחכים קצת שיתקרר ואוכלים בידיים.