24.3אלף 
הדפסה
צלעות טלה בתנור
צלעות טלה מגישים בארוחה חגיגית באמת. מנת צלעות טלה בתנור זו מנה חגיגית, שנראית מעולה וטעימה בטירוף. וגם ההכנה קלה ומהירה - מורחים בתבלינים ושמן, מכניסים לתנור - וזהו! צלעות טלה בתנור זו מנה מעולה לארוחת ליל הסדר, ראש השנה ושאר חגי ישראל - ואפילו בשבתות.
כשקונים צלעות טלה - מומלץ לקנות באיטליז טוב. הצלעות במתכון זה הגיעו ממשק זמיר המומלץ ביותר.
מומלץ לבקש מהקצב לנסר מעט את תחתית העצם של עמוד השידרה כך שניתן יהיה לפרוס את הצלעות בבית בסכין.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 35 דקות
- כמות : 6 מנות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- צלעות טלה - 2 סטים של 6 צלעות טלה מגולות עצם (לבקש מהקצב)
- פלפל שחור גרוס - לפי הצורך
- מלח גס - לפי הצורך
- שום כתוש - 8 שיניים
- שמן זית - כוס
הוראות הכנה
- מערבבים את הפלפל המלח השום הכתוש ושמן הזית יחד.
- מורחים היטב את הצלעות בתערובת התיבול משני הצדדים.
- מסדרים את הצלעות בצורה משולבת צלע משולבת בצלע נגדית (כמו שמשלבים את אצבעות הידים).
- מניחים את הצלעות בתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים.
- מחממים תנור ל250 מעלות.
- לאחר שהתנור חם מכניסים את הצלעות לתנור.
- לאחר 15 דקות מורידים את הטמפרטורה ל180 מעלות ומכסים את התבנית בנייר כסף.
- אופים עוד 20 דקות ומכבים את התנור.
- משאירים בתנור עוד כעשר דקות ופורסים על השולחן.
זהו! מוכן!
מגישים עם פירה או ירקות בתנור.