צלי בקר בשזיפים וירקות שורש
צלי בקר זו מנת חג קלאסית שכל כך קל להכין והיא מאוד טעימה ומאוד חגיגית. צלי הבקר מתבשל שעות ברוטב של ירקות שורש ושזיפים מיובשים שנותנים מתיקות עדינה לבשר. לאחר מכן הבשר מתכנס בתוך עצמו ללילה שלם ומקבל טעמים נהדרים. צלי בקר עם שזיפים מיובשים וירקות שורש זו מנה עיקרית נהדרת לחגים שאפשר להכין כמה ימים מראש ובכך להקל על ההכנות לחג - ופשוט לחמם ולהגיש לפני הארוחה.
הבעיה עם הבשר הקפוא בארץ זה שלעיתים יש בו תוספות מים ופוספטים מה שגורמים לבשר להתכווץ מאוד בבישול ולקבל טעם לוואי. על מנת לקבל צלי בקר טוב ואיכותי - מומלץ לקנות מקצבייה איכותית שאתם יודעים שהבשר שתקבלו הוא איכותי ולא מעובד. הבשר במתכון זה מגיע ממשק זמיר שמספק בשר מצוין בלי הפתעות.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 2h 30 min
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- נתח צלי - צלי כתף מספר 5 - 2 קילו
- ראש סלרי - 2
- שורש פטרוזיליה - 2
- עלי פטרוזיליה - צרור
- בצל - 2 גדולים
- שיני שום - ראש שלם
- שזיפים מיובשים - 3 כוסות
- גזרים - 6
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מלח - לפי הטעם
- גרגרי פלפל אנגלי - 6
- עלי דפנה - 4
- שמן קנולה - לפי הצורך
- מים רותחים - לפי הצורך
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל גס.
- מקלפים את ראשי הסלרי וחותכים גס.
- מקלפים את ראש השום (איך מקלפים ראש שום ב20 שניות?)
- קולפים את הגזרים וחותכים לפרוסות באורך של 2 ס"מ.
- בסיר רחב יחסית (כמה רחב? שנתח הבשר יכנס בשלמותו) מחממים שמן.
- מכניסים את נתח הבשר בשלמותו ומטגנים את הנתח מכל צדדיו על מנת לסגור אותו.
- כשהנתח צרוב היטב מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן להזהבה (בפולניה יזהיבו קודם את הבצל אצלי הנתח של הבשר יותר חשוב )
- מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים ומכסים במים רותחים.
- סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כשעתיים. המהדרין יבשלו 3 שעות לקבלת בשר רך במיוחד. שימו לב - זמן הבישול משתנה על פי עובי הנתח. מומלץ לאחר שעתיים לפרוס פרוסה מהקצה ולבדוק את רכות הבשר ולהחליט אם להמשיך או לא.
- כשהבשר רך - מוציאים אותו בזהירות ומעבירים לכלי עם שוליים ונותנים לו להתקרר לטמפ' החדר. ולאחר מכן - מעבירים למקרר ללילה שלם.
- בינתיים מוציאים מהרוטב את הסלרי, שורש הפטרוזיליה, העלים, ושיני השום (משאירים את הגזרים והשזיפים) וממשיכים לבשל על אש קטנה את הנוזלים עד שהם מסמיכים - ואז מעבירים לקופסא, מקררים גם לטמפ' החדר ומכניסים למקרר ללילה.
- למחרת פורסים את הנתח לפרוסות ומסדרים בכלי הגשה חסין אש עם שוליים.
- יוצקים על הבשר את הרוטב עם השזיפים והגזר ומחממים ב170 מעלות 20 דקות לפני הגשה.
זהו! מוכן!
מגישים עם פירה או אורז לבן.