4.4אלף
הדפסה
צ'יבורקי – כיסוני בצק גרוזינים ממולאים בשר
צ'יבורקי הוא מאפה גרוזיני (או גאורגי) ממולא שדומה מאוד לסמבוסק או קלצונה. הבצק רך ואוורירי בזכות השימוש בסודה והמילוי טעים ועשיר. הצ'יבורקי במתכון הזה ממולא בבשר טחון ופלפל חריף והוא מאוד מאוד טעים וקל להכנה.
- זמן הכנה : 1h 50 min
- זמן בישול : 10 דקות
- כמות : 12 - 15 יחידות
מרכיבים
- למלית הבשר
- בשר טחון - חצי קילו
- בצל - 1 גדול
- פלפל ירוק חריף - 1 (לא חובה)
- שום כתוש - 5 שיניים
- כוסברה - 2 כפות קצוצות
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- סודה - 2 כפות
- שמן זית - 3 כפות
- לבצק
- קמח - חצי קילו
- ביצה - 1
- מלח - כפית
- שמן זית - 3 כפות
- חומץ - 2 כפות
- סודה - כוס וחצי (לפי הצורך)
- מצרכים נוספים
- קמח - לקימוח משטח רידוד
- שמן קנולה - לטיגון
הוראות הכנה
מתחילים עם המלית
- קוצצים את הבצל.
- קוצצים את הפלפל החריף.
- מכניסים את כל המרכיבים לקערה ולשים יחד עד לקבלת מלית אחידה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה וחצי.
לאחר שעה ורבע בערך שהבשר במקרר - מתחילים את הכנת הבצק
- שמים בקערה גדולה את הקמח, הביצה, המלח, החומץ והשמן.
- מוסיפים את הסודה בהדרגה תוך כדי לישה בידיים. שימו לב: ייתכן ולא יהיה צורך בכל הסודה - אז שימו בהדרגה ולושו עד שאתם מגיעים לבצק חזק, גמיש ולא דביק.
- מכסים את הקערה במגבת ונותנים לו רבע שעה מנוחה.
- מכינים משטח מקומח ומוציאים את מלית הבשר מהמקרר.
- לאחר רבע שעה לוקחים את הבצק ומחלקים אותו לעיגולים (בערך 12-15) בגודל של כדור פינג פונג.
- בעזרת הידיים והאצבעות (מותר להשתמש במערוך למי שרוצה) משטחים כל כדור על משטח מקומח ופותחים אותו לעיגול בגודל של משהו כמו 10-15 ס"מ - אבל לא להגזים. להשתדל לא לקרוע את הבצק.
- שמים בכל עיגול בצק כף - כף וחצי מהמלית ומשאירים ס"מ שוליים.
- סוגרים את העיגול לחצי.
- בעזרת מזלג עוברים על השוליים ולוחצים את המזלג על השוליים. זה יסגור את הבצק כך שלא יפתח בטיגון.
- מחממים ס"מ שמן במחבת גדולה. כשהשמן חם מכניסים את הצ'יבורקי לשמן (3-4 בכל פעם) ומטגנים 5 דקות מכל צד עד להזהבה יפה.
- מוציאים לנייר סופג.
זהו! מוכן!