4.8אלף
הדפסה
פשטידת בשר טחון ותפוחי אדמה
את הפשטידה הזו הכנתי אחרי שמצאתי את עצמי עם בשר טחון מופשר וחוסר חשק עז להכין קציצות מכל סוג. אז עשיתי איזשהו מישמש בין תפוחי אדמה ובשר ברוטב עגבניות. את הרוטב העשרתי באמצעות ציר בקר. התוצאה הייתה סוג של לזניה כשבמקום דפי לזניה השתמשתי בתפוחי אדמה – הטועמים טענו שמדובר בתענוג. תשפטו אתם.
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- בשר טחון - חצי קילו
- תפוחי אדמה - קילו (בערך 8 בינוניים)
- בצל - 1 גדול
- שום כתוש - 2 שיניים
- עגבניות מרוסקות - 800 גרם
- ציר בקר או יין אדום יבש - כוס (מותר גם אבקת מרק... אני לא אגלה)
- פפריקה - כף וחצי
- כמון - כפית
- אגוז מוסקט - קורט
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מלח - לפי הטעם
- מלח גס - קצת
- שמן זית
הוראות הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
- קוצצים קטן את הבצל.
- מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל.
- מטגנים עד שהבצל מתחיל להשקיף.
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד כדקה.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא משנה לחלוטין את צבעו.
- מוסיפים את שאר התבלינים (אם אתם משתמשים בציר בקר – אל תוסיפו מלח)
- בשלב הזה מוסיפים את ציר הבקר או כוס היין.
- ממשיכים לבשל על אש חזקה תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות – וממשיכים לבשל עד שהכל נעשה סמיך מאוד.
- לוקחים תבנית אפיה גדולה עם דפנות גבוהות ומשמנים אותה היטב (עם שמן קנולה).
- מסדרים שכבה צפופה של פרוסות תפוחי אדמה.
- יוצקים מעל את תערובת הבשר הטחון עד קצת התבנית.
- ומסדרים עוד שכבה צפופה של תפוחי אדמה מעל התערובת.
- מפזרים פלפל שחור גרוס וקצת מלח גס.
- מזליפים שמן זית.
- מכניסים לתנור ב200 מעלות לתנור לשעה או עד שתפוחי האדמה משחימים קלות.
זהו – מוכן! חותכים לריבועים יפים ומגישים עם שתיה קרה וסלט ירקות רענן. בתאבון!