4אלף
הדפסה
פשטידת בולונז
החיים שלנו היו הרבה יותר פשוטים אם כל המתכונים היו פשוטים וטעימים כמו המתכון הזה. זה בעצם שדרוג של פסטה ברוטב בולונז - שנורא כיף להכין ונורא כיף להגיש. הפכנו את הבולונז לחצי פשטידה וחצי לזניה - אפינו בתנור, הקרמנו עם מוצרלה וקיבלנו מעדן.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 35 דקות
מרכיבים
הוראות הכנה
- מכינים את הפסטה על פי הוראות ההכנה - פחות 2 דקות. שתצא אל דנטה ואפילו טיפ טיפה קשה.
- במקביל להכנת הפסטה - מכינים את אחד הרטבים הבאים: רוטב פומודורו קלאסי, רוטב עגבניות וקישואים (הכי מומלץ!!), רוטב עגבניות פיקנטי, רוטב עגבניות גזר ופלפלים - מי שיכול - מכין את הפסטה יום מראש ושם במקרר עד להכנה.
- כשהפסטה מוכנה מסננים אותה מהמים בלי לשטוף (אנחנו צריכים את העמילנים של הפסטה לייצוב של הפשטידה) ומניחים להתקררות.
- כשהפסטה והרוטב בטמפרטורה שאפשר לגעת בלי לקבל כוויה - מערבבים אותם יחד ומוסיפים את הבשר הטחון - ולשים טוב טוב עד שהכל מתערבב והבשר לא גוש אחיד.
- מוסיפים ביצה ושן שום כתושה ומערבבים שוב.
- מעבירים הכל לתבנית עם שוליים גבוהים ומשטחים.
- מגרדים את המוצרלה ודואגים שתהיה שכבה אחידה על כל התערובת.
- מכניסים לתנור ב180 מעלות ל35 דקות.
- מוציאים ומחכים 10-15 דקות להצטננות והתייצבות הפשטידה.
זהו! מוכן!
להגיש עם סלט.