מתכונים קלים מתכוני בשר פשטידת בולונז

פשטידת בולונז

מאת אסף כהן
פשטידת בולונז

פשטידת בולונז

על ידי 9 באפריל 2014

החיים שלנו היו הרבה יותר פשוטים אם כל המתכונים היו פשוטים וטעימים כמו המתכון הזה. זה בעצם שדרוג של פסטה ברוטב בולונז - שנורא כיף להכין ונורא כיף להגיש. הפכנו את הבולונז לחצי פשטידה וחצי לזניה - אפינו בתנור, הקרמנו עם מוצרלה וקיבלנו מעדן.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 35 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  •  מכינים את הפסטה על פי הוראות ההכנה - פחות 2 דקות. שתצא אל דנטה ואפילו טיפ טיפה קשה.
  • במקביל להכנת הפסטה - מכינים את אחד הרטבים הבאים: רוטב פומודורו קלאסי, רוטב עגבניות וקישואים (הכי מומלץ!!), רוטב עגבניות פיקנטי, רוטב עגבניות גזר ופלפלים - מי שיכול - מכין את הפסטה יום מראש ושם במקרר עד להכנה.
  • כשהפסטה מוכנה מסננים אותה מהמים בלי לשטוף (אנחנו צריכים את העמילנים של הפסטה לייצוב של הפשטידה) ומניחים להתקררות.
  • כשהפסטה והרוטב בטמפרטורה שאפשר לגעת בלי לקבל כוויה - מערבבים אותם יחד ומוסיפים את הבשר הטחון - ולשים טוב טוב עד שהכל מתערבב והבשר לא גוש אחיד.
  • מוסיפים ביצה ושן שום כתושה ומערבבים שוב.
  • מעבירים הכל לתבנית עם שוליים גבוהים ומשטחים.
  • מגרדים את המוצרלה ודואגים שתהיה שכבה אחידה על כל התערובת.
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות ל35 דקות.
  • מוציאים ומחכים 10-15 דקות להצטננות והתייצבות הפשטידה.

זהו! מוכן!

להגיש עם סלט.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: