4.9אלף 
הדפסה
פשטידת אטריות ובשר – קוגל בשרי
בסדר, אז לא מדובר בקוגל החום החריף - מתוק המוכר מבתי הכנסת ומשבתות בירושלים. אבל פשטידת אטריות ובשר היא כמעט כמו. היא קצת עוגת אטריות, ויש בה בשר והיא ממש טעימה - והיא פיקנטית קצת. צריך יותר מזה?
מרכיבים
- ספגטי - חבילה אחת
- בשר טחון - חצי קילו
- בצל - 1 גדול
- כוסברה - כף קצוצה
- ביצים - 2
- אבקת צ'ילי - כפית
- אגוז מוסקט - קורט
- מלח - לפי הטעם
- שמן קנולה
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל.
- מחממים שמן קנולה במחבת גדולה.
- מטגנים את הבצל על המחבת עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא משנה את צבעו לחלוטין.
- מוסיפים את האגוז המוסקט המלח והפלפל והכוסברה הקצוצה.
- מבשלים תוך ערבוב עוד 3-4 דקות ומכבים את האש.
- מעבירים את הבשר לקערה - ללא הנוזלים (או כמה שפחות - אם אפשר להעביר במסננת - עדיף) ומניחים לו להתקרר לטמפ' החדר.
- מבשלים את הספגטי לחלוטין - לא 'אל דנטה'.
- כשהספגטי מוכן - מסננים אותו לחלוטין מהמים ומניחים לו להתקרר לטמפ' החדר.
- בקערה טורפים את הביצים יחד עם הצ'ילי, ומעט מלח ופלפל.
- מחממים שמן בסוטאז' (סיר שטוח ורחב).
- כשהשמן חם - מכניסים לסיר בצפיפות חצי מהספגטי המוכן - בשכבה אחידה.
- מטגנים דקה וחצי - ומניחים את כל הבשר הטחון בשכבה אחידה מעל הספגטי.
- מסדרים מעל את שאר הספגטי (גם כן בשכבה אחידה וצפופה).
- שופכים את תערובת הביצים על הספגטי (לא הכל באמצע - אלא בעיקר בצדדים).
- סוגרים עם מכסה ומבשלים על אש בינונית נמוכה כ-10 דקות.
עכשיו החלק המאתגר - הופכים את הפשטידה על פיה.
- לוקחים צלחת גדולה או משטח שהוא יותר גדול מהסוטאז' - מניחים אותו על הסוטאז ובעזרת מגבת או כפפות מבודדות - הופכים את הסוטאז' על הצלחת.
- עכשיו - מחזירים את הסוטאז לאש - ומחליקים את הפשטידה חזרה פנימה - כשהחלק שהיה למעלה - עכשיו למטה.
- סוגרים את המכסה ומבשלים עוד 10-12 דקות עד שהחלק התחתון משחים ונהיה קריספי.
- מורידים מהאש, נותנים לפשטידה להתקרר רבע שעה - 20 דקות.
זהו! מוכן. חותכים לרבעים או שישיות ומגישים עם סלט רענן.
בתאבון!