5.6אלף
הדפסה
פטריות ממולאות בשר
פטריות ממולאות בשר הן מנה ראשונה נהדרת לכל ארוחה. קל נורא להכין, והן מלאות טעם, נראות נפלא ומאוד מרשימות. פטריות ממולאות בשר זו מנה מעולה גם כחלק מבופה עשיר, או כשבאים אורחים בהתראה קצרה, או בכל ארוחה חגיגית.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
מרכיבים
- פטריות - 2 סלסלאות (שמפניון או פורטובלו)
- בשר טחון - רבע קילו
- בצל - אחד קטן
- שום כתוש - 1
- רוטב הוי סטיר - כף (לא חובה)
- שמן זית - לפי הצורך
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מלח - לפי הטעם
- תערובת תבלינים איטלקית - כפית (ניתן למצוא בסופר - אם אין - חצי כפית אורגנו ורבע כף תימין יעשו את העבודה)
הוראות הכנה
- מפרידים בין ראשי הפטריות לרגלים שלהן. הפירוק צריך להיות מלא - אז אם נשארת קצת רגל מוציאים אותה עם החלק האחורי של הכפית.
- קוצצים את רגלי הפטריות - צריך רק חצי מהכמות שיש לכם. את החצי השני מנשנשים או מאכסנים בפח.
- קוצצים דק דק דק דק דק את הבצל.
- מחממים מחבת עם מעט שמן זית.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, רגלי הפטריות והשום הכתוש.
- מי שרוצה - מוסיף רוטב הוי סטיר. לא חובה. מוסיף מאוד בטעם.
- מטגנים 3-4 דקות עד שהפטריות מתרככות ומוציאים לקערה ונותנים לתערובת כמה דקות להתקרר מעט.
- שמים את ראשי הפטריות בקערה ממליחים מעט ומפלפלים מעט ומזליפים שמן זית. מערבבים היטב בידיים עד שכל ראשי הפטריות מכוסות ברוטב.
- מערבבים את הבשר עם תערובת הבצל ורגלי הפטריה עד שהתערובת אחידה.
- ממלאים את ראשי הפטריות בתערובת בשר בנדיבות כך שתווצר ממש פטריית מילוי בתוך ראש הפטריה - ומסדרים בתבנית.
- מזליפים טיפונת שמן זית מעל כל פטריה.
- מכניסים לתנור ב180 מעלות ל15 דקות.
זהו! מוכן!
מזליפים מעט טחינה טובה על הפטריות הממולאות ומגישים.