מתכונים קלים מתכוני בשר פאי רועים

פאי רועים

מאת אסף כהן
פאי רועים

פאי רועים

על ידי 3 באוקטובר 2013

פאי רועים זו פשטידה אירית מסורתית טעימה ומשביעה. בעבר, היו יוצאים רועי הצאן האירים לשדה - ולארוחת צהריים היו מכינים פשטידה ממה שהיו מוצאים בשדה - ירקות שורש וירקות גינה עם מחית תפוחי אדמה ובשר טחון וכך השתרש לו פאי הרועים כארוחה נפלאה פשוטה וטעימה.

את המנה הזו - אין טעם להגיש בצלחות יפות או בהידור. מניחים על השולחן - מחלקים כפות ומסתערים.

  • זמן הכנה : 40 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומכניסים למים.
  • מרתיחים את המים ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים - כלומר שכשדוקרים עם סכין - היא עוברת לצד שני בקלות.
  • בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, חותכים את הגזר, שורש הפטרוזיליה והבצל לקוביות קטנות.
  • מחממים 4 כפות שמן במחבת גדולה (אפשר פחות. תלוי בכם).
  • מטגנים את הבצל והגזר והשורש כ-10 דקות על אש בינונית עד שהם מתרככים.
  • מוסיפים את התירס והאפונה ומערבבים.
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שכבר לא ורוד.
  • מוסיפים את התבלינים.
  • מוסיפים את רוטב הווסטשסטר וחצי כוס ציר בקר ומבשלים, ללא מכסה, על אש נמוכה במשך 10 דקות.
  • כשתפוחי האדמה מוכנים - מוסיפים מלח לפי הטעם, מוסיפים את החמאה ומועכים הכל לפירה עם ממעך.
  • טועמים את הפירה ומתקנים תיבול.
  • משמנים תבנית פיירקס לא גדולה. מסדרים את הבשר המטוגן עם הירקות בשכבה אחת יפה.
  • שופכים לשכבה אחת את הפירה - ועם מזלג עושים צורות, בורות והרים.
  • מכניסים לתנור ל 200 מעלות עד השחמה של הפירה (כ -30 דקות). ב2-3 דקות האחרונות לתת קצת גריל עליון - להשחים יפה את הפירה.

זהו! מוכן!

מגישים עם כפות ואוכלים ישר מהתבנית.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: