פאי רועים

פאי רועים זו פשטידה אירית מסורתית טעימה ומשביעה. בעבר, היו יוצאים רועי הצאן האירים לשדה - ולארוחת צהריים היו מכינים פשטידה ממה שהיו מוצאים בשדה - ירקות שורש וירקות גינה עם מחית תפוחי אדמה ובשר טחון וכך השתרש לו פאי הרועים כארוחה נפלאה פשוטה וטעימה.
את המנה הזו - אין טעם להגיש בצלחות יפות או בהידור. מניחים על השולחן - מחלקים כפות ומסתערים.
- זמן הכנה : 40 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
מרכיבים
- בשר טחון - חצי קילו
- תפוחי אדמה - חצי קילו
- גזר - 1
- שורש פטרוזיליה - 1
- בצל - 1
- תירס - חצי כוס
- אפונה עדינה - חצי כוס
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- כמון - לפי הטעם
- פפריקה מתוקה - כפית גדושה
- אגוז ומסקט - קורט
- ציר בקר - חצי כוס (או תחליף אבקה)
- רוטב ווטשסטר - כפית
- חמאה - 4 כפות (או מרגרינה בטעם חמאה)
- שמן קנולה - 4 כפות
הוראות הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומכניסים למים.
- מרתיחים את המים ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים - כלומר שכשדוקרים עם סכין - היא עוברת לצד שני בקלות.
- בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, חותכים את הגזר, שורש הפטרוזיליה והבצל לקוביות קטנות.
- מחממים 4 כפות שמן במחבת גדולה (אפשר פחות. תלוי בכם).
- מטגנים את הבצל והגזר והשורש כ-10 דקות על אש בינונית עד שהם מתרככים.
- מוסיפים את התירס והאפונה ומערבבים.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שכבר לא ורוד.
- מוסיפים את התבלינים.
- מוסיפים את רוטב הווסטשסטר וחצי כוס ציר בקר ומבשלים, ללא מכסה, על אש נמוכה במשך 10 דקות.
- כשתפוחי האדמה מוכנים - מוסיפים מלח לפי הטעם, מוסיפים את החמאה ומועכים הכל לפירה עם ממעך.
- טועמים את הפירה ומתקנים תיבול.
- משמנים תבנית פיירקס לא גדולה. מסדרים את הבשר המטוגן עם הירקות בשכבה אחת יפה.
- שופכים לשכבה אחת את הפירה - ועם מזלג עושים צורות, בורות והרים.
- מכניסים לתנור ל 200 מעלות עד השחמה של הפירה (כ -30 דקות). ב2-3 דקות האחרונות לתת קצת גריל עליון - להשחים יפה את הפירה.
זהו! מוכן!
מגישים עם כפות ואוכלים ישר מהתבנית.