פאייה

מאת אסף כהן
פייאה

פאייה

על ידי 11 בספטמבר 2013

פאייה זו מנה ספרדית קלאסית וחגיגית במיוחד המורכבת מאורז עגול, ירקות ובשרים טעימים - בתיבול עדין של זעפרן. הפאייה המקורית נעשית עם פירות ים ובשרים לבנים - אבל אצלנו תמצאו את הגרסה הכשרה והמותאמת לחיק הישראלי. מדובר במנה גדולה ומשפחתית שמספיקה ל5-6 אנשים בכיף.

פאייה במקור דורש תיבול של זעפרן. זעפרן הוא אחד התבלינים היקרים והנדירים ביותר בעולם - ולכן יש פה תחליף לזעפרן למי שלא מצליח להשיג. התוצאה היא אולי לא בדיוק פאייה אמיתית - אבל לא פחות טעימה.

  • זמן הכנה : 25 דקות
  • זמן בישול : 35 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שוטפים היטב את האורז העגול תחת מים קולחים ומניחים לייבוש.
  • מחממים במחבת גדולה (או סוטאג') שמן קנולה ומכינים עליו את הצ'וריסו מכל הכיוונים.
  • מוציאים את הצ'וריסו המוכן מהמחבת - נותנים לו כמה דקות התקררות וחותכים אותו לפרוסות בעובי חצי ס"מ ושמים בקערה.
  • חותכים את הקבנוס לפרוסות בעובי ס"מ ושמים יחד עם הצ'וריסו.
  • חותכים את הפרגיות לקוביות גסות.
  • קוצצים את הבצל.
  • חותכים את הפלפל האדום לקוביות.
  • מרתיחים את ציר העוף או המים יחד עם הזעפרן - שיהיו מוכנים עוד כמה דקות כשנצטרך אותם. הזעפרן יתחיל להפריש צבעים לנוזל. זה מצוין.
  • במחבת שעליה טיגנו את הצ'וריסו מוסיפים את שמן הזית ומחממים.
  • מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים את הפרגיות ומטגנים תוך הקפצה עד שהן מקבלות צבע מכל הכיוונים.
  • מוסיפים את הקבנוס החתוך, הקבנוס והפלפל האדום וממשיכים לטגן תוך ערבוב.
  • מוסיפים את האפונה.
  • מוסיפים את המלח,הפלפל והפפריקה המתוקה.
  • מפזרים את האורז העגול מעל הכל.
  • שופכים פנימה את ציר העוף הרותח (או המים). לא מערבבים ולא נוגעים!
  • מכסים את המחבת עם מכסה.
  • מורידים את האש למינימום ל25 דקות בלי לגעת.

זהו! מוכן!

להגיש ישר מהמחבת עם כף גדולה - שכל אחד יקח לעצמו.

לא צריך תוספת - זו מנה שלמה בפני עצמה.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: