פאייה
פאייה זו מנה ספרדית קלאסית וחגיגית במיוחד המורכבת מאורז עגול, ירקות ובשרים טעימים - בתיבול עדין של זעפרן. הפאייה המקורית נעשית עם פירות ים ובשרים לבנים - אבל אצלנו תמצאו את הגרסה הכשרה והמותאמת לחיק הישראלי. מדובר במנה גדולה ומשפחתית שמספיקה ל5-6 אנשים בכיף.
פאייה במקור דורש תיבול של זעפרן. זעפרן הוא אחד התבלינים היקרים והנדירים ביותר בעולם - ולכן יש פה תחליף לזעפרן למי שלא מצליח להשיג. התוצאה היא אולי לא בדיוק פאייה אמיתית - אבל לא פחות טעימה.
- זמן הכנה : 25 דקות
- זמן בישול : 35 דקות
מרכיבים
- אורז עגול - 400 גרם
- צ'וריסו - 400 גרם (ניתן לקנות קפוא בסופר)
- פרגיות - 400 גרם
- קבנוס - 3 מקלות
- פלפל אדום - 2
- אפונה עדינה - חצי כוס קפואה
- שום כתוש - 4 שיניים
- בצל סגול - אחד בינוני
- פפריקה מתוקה - כף
- זעפרן - 10 חוטים (או כפית כורכום)
- ציר עוף - ליטר (אפשר גם תחליף אבקה - או מים רותחים)
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - 2 כפות
- שמן קנולה - מעט
הוראות הכנה
- שוטפים היטב את האורז העגול תחת מים קולחים ומניחים לייבוש.
- מחממים במחבת גדולה (או סוטאג') שמן קנולה ומכינים עליו את הצ'וריסו מכל הכיוונים.
- מוציאים את הצ'וריסו המוכן מהמחבת - נותנים לו כמה דקות התקררות וחותכים אותו לפרוסות בעובי חצי ס"מ ושמים בקערה.
- חותכים את הקבנוס לפרוסות בעובי ס"מ ושמים יחד עם הצ'וריסו.
- חותכים את הפרגיות לקוביות גסות.
- קוצצים את הבצל.
- חותכים את הפלפל האדום לקוביות.
- מרתיחים את ציר העוף או המים יחד עם הזעפרן - שיהיו מוכנים עוד כמה דקות כשנצטרך אותם. הזעפרן יתחיל להפריש צבעים לנוזל. זה מצוין.
- במחבת שעליה טיגנו את הצ'וריסו מוסיפים את שמן הזית ומחממים.
- מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את הפרגיות ומטגנים תוך הקפצה עד שהן מקבלות צבע מכל הכיוונים.
- מוסיפים את הקבנוס החתוך, הקבנוס והפלפל האדום וממשיכים לטגן תוך ערבוב.
- מוסיפים את האפונה.
- מוסיפים את המלח,הפלפל והפפריקה המתוקה.
- מפזרים את האורז העגול מעל הכל.
- שופכים פנימה את ציר העוף הרותח (או המים). לא מערבבים ולא נוגעים!
- מכסים את המחבת עם מכסה.
- מורידים את האש למינימום ל25 דקות בלי לגעת.
זהו! מוכן!
להגיש ישר מהמחבת עם כף גדולה - שכל אחד יקח לעצמו.
לא צריך תוספת - זו מנה שלמה בפני עצמה.