8.9אלף
הדפסה
עראיס
עראיס הוא מעדן ערבי-מזרחי שמכינים בשמחות ואירועים - אבל הוא כל כך קל וטעים שאני מכין אותו סתם ככה באמצע השבוע כשיש לי בשר טחון טוב ולא בא לי להתאמץ. עראיס זו בעצם פיתה ממולאת בקבב שנצרבת מכל הכיוונים. מעדן של ממש וקל להכנה.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
מרכיבים
- בשר טחון - 200 גרם לפיתה
- פיתה - 1 למנה. חשוב שתהיה טריה ולא קרועה
- בצל - 1 בינוני
- פטרוזיליה או כוסברה - רבע צרור לכל פיתה
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- ספריי שמן - לפי הצורך
- אפשר אבל לא חובה
- צנוברים - 2 כפית לכל פיתה
- אגוזים קצוצים - חופן או שניים
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל200 מעלות.
- מכינים תבנית עם נייר אפייה.
- קוצצים את הבצל.
- קוצצים את הכוסברה או הפטרוזילה.
- מערבבים את הבצל והעלים יחד עם הבשר, המלח והפלפל (אם אתם מוסיפים תוספות - מערבבים גם) - לשים הכל 2-3 דקות לקבלת תערובת אחידה.
- חותכים גל פיתה לחצי.
- דוחסים את תערובת הבשר לתוך הפיתות. שיהיו מלאות עד הקצה. לעשות את זה בזהירות שהפיתה לא תקרע מלמטה.
- מחממים מחבת פסים עם קצת ספריי שמן.
- מרססים את הפיתות עם ספריי שמן (אפשר להזליף שמן זית אם רוצים - אחלה ארומה)
- כשמחבת חמה - מניחים את הפיתות על הצד ל3 דקות.
- הופכים את הפיתות לצד השני לעוד 3 דקות.
- עכשיו הופכים את הפיתות כשהבשר כלפי מטה - ולמעשה מניחים את הבשר על המחבת - ומשאירים לעוד 3 דקות.
- מעבירים את הפיתות לתבנית עם נייר האפיה.
- מכניסים לתנור ל5 דקות בלבד!
זהו! מוכן!
מגישים עם טחינה טובה וסלט קצוץ.