מתכונים קלים מתכוני בשר סמבוסק במילוי בשר וחומוס

סמבוסק במילוי בשר וחומוס

מאת אסף כהן

סמבוסק במילוי בשר וחומוס

על ידי 1 ביולי 2013

מי לא יודע מה זה סמבוסק? בצק רק וטעים ממולא בכל טוב. הפעם אנחנו ממלאים את הסמבוסק בבשר וחומוס שהשילוב ביניהם תמיד מושלם. ההכנה ארוכה - אך לא מאוד קשה - והתוצאה כל כך טעימה שכבר מראש כדאי להכין כמות כפולה.

  • זמן הכנה : 2h 20 min
  • זמן בישול : 20 דקות
  • כמות : 20 סמבוסקים

מרכיבים



הוראות הכנה

מתחילים עם הבצק

  • שמים את המים בקערה - מוסיפים את השמרים ומערבבים עם כף.
  • מוסיפים את אבקת האפייה והסוכר ומערבבים.
  • נותנים לתערובת 2-3 דקות להתחיל לעבוד ומוסיפים כוס קמח ומערבבים.
  • מוסיפים את שאר הקמח והמלח ומתחילים ללוש בידיים.
  • לשים עד שנהיה בצק יציב וגמיש. אם יבש מדי - מוסיפים טיפונת מים. אם רטוב - מוסיפים טיפונת קמח.
  • כשהבצק מתייצב - שמים בקערה ומכסים במגבת.
  • משאירים לתפיחה לשעתיים.

אחרי שעה התפחה - מתחילים להכין את מלית החומוס והבשר

  • מכינים את החומוס: אם הוא משימורים - שוטפים ומסננים היטב. אם קפוא - מכינים על פי הוראות ההכנה במיקרו - ואז מסננים מנוזלים.
  • מעבירים את החומוס למעבד מזון - וטוחנים לו את הצורה למרקם גס. לא קמח.
  • קוצצים את הבצל.
  • מחממים שמן קנולה במחבת גדולה.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף ומתחיל להזהיב בקצוות.
  • מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד חצי דקה.
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו.
  • מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד דקה
  • מוסיפים את החומוס הטחון ומבשלים עוד 3 דקות.
  • מערבבים היטב שהכל יתאחד.
  • מורידים את המחבת מהאש ומעבירים את המלית לקערה להצטננות.

ההתפחה מסתיימת והבשר כבר התקרר - מכינים את הסמבוסק

  • מערבבים את המלית עם הביצה הטרייה.
  • מקמחים משטח מרדדים עליו את הבצק (לא הכל בבת אחת - בכל פעם שליש או חצי) לעובי של 2 מ"מ.
  • קורצים עיגולים עם חותכנים (בקוטר 10 ס"מ בערך).
  • שמים כף וחצי מלית בכל עיגול - מקפלים את העיגול לשניים וסוגרים את הקצוות בקיפולים (כמו אמפנדה - תראו בתמונות למעלה).
  • מניחים כל סמבוסק בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • ממלאים את כל העיגולים. את הבצק שנשאר ממחזרים ע"י לישה קלה ורידוד - ועושים עוד עיגולים עד שנגמרת המלית.
  • לאחר שסיימנו להכין את כל הסמבוסקים - מכניסים לתנור כבוי ומשאירים 20 דקות לתפיחה שניה.
  • מוציאים - מושכים כל סמבוסק בביצה טרופה ומפזרים הרבה שומשום.
  • מחממים את התנור ל180 מעלות.
  • מכניסים את הסמבוסקים לתנור ל20 דקות - עד להשחמה יפה של הסמבוסק.

זהו! מוכן!

מגישים עם סלט קצוץ או סלט ירוק.

בתאבון!

הדפסה
11 תגובות
0

בטח תשמחו להכין גם: