סלק ממולא בשר

מאת אסף כהן
סלק ממולא בשר (צילום: אבנר צרפתי)

סלק ממולא בשר

על ידי 23 בינואר 2014

סלק ממולא בשר ברוטב רכז רימונים זו עוד מנה מעולה מבית היוצר של השף קולין גילון מגן האירועים "הוילה" המתמחה בפיתוח מתכוני קונספט לכל אירוע. סלק ממולא בשר הוא מתקתק ומעט חמצמץ, עשיר, טעים ומצויין להגשה בשבתות וחגים - הן כמנה ראשונה והן כמנה עיקרית.

במנה נעשה שימוש בסינטה - אבל תרגישו חופשי להשתמש בבשר טחון רגיל או בשר כבש טחון.

  • זמן הכנה : 40 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכניסים את הסלק עם הקליפה לסיר עם מים קרים.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית 40 דקות.
  • בינתיים מכינים את המלית.
  • קוצצים את הבצל.
  • קוצצים את הפטרוזיליה - אבל לא דק דק.
  • קוצצים קצוץ קצוץ בסכין את נתח הסינטה. (אם משתמשים בשר טחון - לא קוצצים...)
  • מחממים מחבת גדולה עם שמן זית.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף.
  • מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה.
  • מוסיפים את הבשר הקצוץ ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.
  • מוסיפים את הפטרוזיליה, מלח ופלפל לפי הטעם ומטגנים תוך ערבוב עוד דקה.
  • מוסיפים את רכז הרימונים ומבשלים 4 דקות ומורידים מהאש ומחכים שיצטנן מעט.
  • שמים בסיר קטן את מרכיבי הרוטב מביאים לרתיחלה ומבשלים עוד 10 דקות על אש נמוכה (בעבוע קל) עד שהוא מצטמצם לחצי.
  • כשהסלק מוכן, שוטפים אותו תחת מים קרים ומקלפים אותו (הקליפה אמורה לרדת בקלות.
  • מורידים קצת מהתחתית של הסלק בשביל שיעמוד יציב.
  • חותכים את ראש הסלק - ושומרים אותו בצד.
  • בעזרת כף פריזאית או כפית - מרוקנים את הסלק (אבל מקפידים להשאיר לפחות חצי ס"מ בדפנות.
  • את מה שהוצאנו מהסלק - קוצצים היטב ומוסיפים למלית הבשר ומערבבים.
  • ממלאים את הסלקים במלית.
  • יוצקים 2 כפות על כל סלק על המלית - שיחלחל פנימה.
  • וסוגרים עם ראש הסלק ששמרנו קודם.
  • מניחים את הסלקים הממולאים בתבנית משומנת או עם נייר אפיה.
  • מכניסים לתנור על 180 מעלות ל20 דקות.
  • מוציאים, מניחים על צלחת ויוצקים עוד מעט מהרוטב המצומצם.

זהו! מוכן!

מפזרים מעט גרעיני רימון ונבטוטי חמניה לקישוט ומגישים.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: