5.2אלף
הדפסה
סינטה מוקפצת עם ירקות בסגנון אסייתי
מחפשים מנה שתשביע קבוצה גדולה של רעבתנים? רצועות סינטה מוקפצים עם ירקות ופטריות ועם רוטב הויסטיר ואגוזי קשיו יהפכו לכם את הארוחה לחגיגה של טעמים ניחוחות וצבעים. רצועות סינטה מוקפצות יקצרו לכם מחמאות עם מעט מאוד מאמץ.
המתכון דורש שימוש ברוטב הויסטיר שניתן להשיג בכל סופר במדף של הרטבים - בד"כ ליד הצ'ילי המתוק.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 40 דקות
מרכיבים
- סינטה - חצי קילו
- בצל - 1 בינוני
- גזר - 1 גדול
- פלפל אדום - 1
- קישוא - אחד גדול
- שיני שום - 3 שיניים
- צ'ילי גרוס - חצי כפית
- רוטב הוי סטיר - רבע כוס
- סויה - שמינית כוס
- אגוזי קשיו - 100 גרם
- שמן זית - לפי הצורך
- נודלס - 2 חבילות (או חבילה של ספגטי)
הוראות הכנה
- מתחילים להכין את הנודלס לפי הוראות הבישול.
- מנקים את נתח הסינטה משכבת השומן (אפשר לבקש מראש מהקצב שיסיר) ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
- את הפרוסות האלו חותכים לאורך לחצי.
- לוקחים את הגזר, הקישוא והפלפל וחותכים לרצועות באורך אחיד (אם הגזר והקישוא ארוכים מדי - חוצים אותם ל2).
- לוקחים את הפטריות, מוציאים את הרגל וחותכים כל ראש פטריה רבע.
- קוצצים את הבצל קטן.
- את השום מקלפים ופורסים לפרוסות דקות.
- מחממים במחבת גדולה 3 כפות שמן זית.
- כשהשמן חם - מוסיפים את הצ'ילי הגרוס ומטגנים 10 שניות.
- מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים עוד חצי דקה.
- מוסיפים את רצועות הגזר, הפלפל והקישואים ומקפיצים 3-4 דקות עד שהירקות מתרככים ונעשים פריכים.
- מוסיפים שמינית כוס רוטב הויסטיר ושמינית כוס סויה.
- מקפיצים עוד 3 דקות ומוציאים את הכל לקערה נקיה.
- מחזירים את המחבת לשמן ומוסיפים עוד 2 כפות שמן זית.
- כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל הקצוץ והפטריות.
- מטגנים דקה ומוסיפים את נתחי הסינטה.
- מטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו מכל הכיוונים.
- מחזירים למחבת את הירקות המוקפצים ומערבבים.
- מוסיפים את שאר רוטב ההוי סטיר (טועמים ירק אחד ומוסיפים סויה לפי הטעם אם רוצים)
- מוסיפים את אגוזי הקשיו ומערבבים.
- מוסיפים את הנודלס המוכן ומערבבים (אפשר גם להגיש בנפרד ואז לא מערבבים)
זהו! מוכן!