מתכונים קלים מתכוני בשר סינטה מוקפצת עם ירקות בסגנון אסייתי

סינטה מוקפצת עם ירקות בסגנון אסייתי

מאת אסף כהן
סינטה עם ירקות מוקפץ ברוטב הויסטיר

סינטה מוקפצת עם ירקות בסגנון אסייתי

על ידי 6 בפברואר 2017

מחפשים מנה שתשביע קבוצה גדולה של רעבתנים? רצועות סינטה מוקפצים עם ירקות ופטריות ועם רוטב הויסטיר ואגוזי קשיו יהפכו לכם את הארוחה לחגיגה של טעמים ניחוחות וצבעים. רצועות סינטה מוקפצות יקצרו לכם מחמאות עם מעט מאוד מאמץ.

המתכון דורש שימוש ברוטב הויסטיר שניתן להשיג בכל סופר במדף של הרטבים - בד"כ ליד הצ'ילי המתוק.

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 40 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מתחילים להכין את הנודלס לפי הוראות הבישול.
  • מנקים את נתח הסינטה משכבת השומן (אפשר לבקש מראש מהקצב שיסיר) ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
  • את הפרוסות האלו חותכים לאורך לחצי.
  • לוקחים את הגזר, הקישוא והפלפל וחותכים לרצועות באורך אחיד (אם הגזר והקישוא ארוכים מדי - חוצים אותם ל2).
  • לוקחים את הפטריות, מוציאים את הרגל וחותכים כל ראש פטריה רבע.
  • קוצצים את הבצל קטן.
  • את השום מקלפים ופורסים לפרוסות דקות.
  • מחממים במחבת גדולה 3 כפות שמן זית.
  • כשהשמן חם - מוסיפים את הצ'ילי הגרוס ומטגנים 10 שניות.
  • מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים עוד חצי דקה.
  • מוסיפים את רצועות הגזר, הפלפל והקישואים ומקפיצים 3-4 דקות עד שהירקות מתרככים ונעשים פריכים.
  • מוסיפים שמינית כוס רוטב הויסטיר ושמינית כוס סויה.
  • מקפיצים עוד 3 דקות ומוציאים את הכל לקערה נקיה.
  • מחזירים את המחבת לשמן ומוסיפים עוד 2 כפות שמן זית.
  • כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל הקצוץ והפטריות.
  • מטגנים דקה ומוסיפים את נתחי הסינטה.
  • מטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו מכל הכיוונים.
  • מחזירים למחבת את הירקות המוקפצים ומערבבים.
  • מוסיפים את שאר רוטב ההוי סטיר (טועמים ירק אחד ומוסיפים סויה לפי הטעם אם רוצים)
  • מוסיפים את אגוזי הקשיו ומערבבים.
  • מוסיפים את הנודלס המוכן ומערבבים (אפשר גם להגיש בנפרד ואז לא מערבבים)

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: