8.2אלף
הדפסה
סיגרים במילוי בשר
סיגרים ממולאים בשר הם בלי ספק המאכל הרשמי של כל אירוע במדינת ישראל (טוב יחד עם קובה) - עלי סיגר ממולאים בבשר טחון בתיבול עדין בפריכות נהדרת מתפצפצת בפה. הכי טעים שיש - וכמובן הכי קל להכנה.
נכון נכון, סיגרים ממולאים בשר תקניים עושים מבשר טחון שנטחן 3 פעמים. אבל למה להסתבך? גם בשר טחון רגיל שקונים בסופר יעשה את העבודה ויצא סיגר טעים לאללה.
- זמן הכנה : 40 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
- כמות : כ-15 סיגרים
מרכיבים
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל.
- מחממים 3 כפות שמן זית במחבת גדולה.
- כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים אותו עד שהוא נעשה שקוף.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא משנה את צבעו.
- מוסיפים את הפפריקה, השום, הכמון, המלח, הפלפל והכוסברה הקצוצה ומערבבים.
- ממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד 5 דקות.
- מכבים את האש ומעבירים את הבשר למסננת ותת לו להגיר את הנוזלים ולהתקרר לטמפ' החדר.
- שמים בקערה כף גדושה קמח ומוסיפים טיפונת מים ומערבבים עד שמקבלים מרקם סמיך מאוד.
- פורשים עלה סיגר על משטח העבודה. (מומלץ פה להעזר בתמונות)
- מניחים 2 כפות גדושות מלית כ2-3 ס"מ מהחלק התחתון - בצורה מאוזנת ומשאירים ס"מ מכל צד.
- סוגרים את החלק התחתון של עלה הסיגר על המלית ומהדקים. סוגרים את הצדדים לכיוון האמצע.
- מורחים בעזרת מברשת מתערובת הקמח על לשונית הסיגר העליונה.
- מגלגלים את הסיגר בצורה מהודקת עד הקצה ומניחים בצד על החלק הסגור.
- חוזרים על הפעולה עד שנגמרת מלית הבשר.
- בשלב זה ניתן להקפיא את הסיגרים - מומלץ לשים בקופסא עם נייר אפיה ולהפריד בין הסיגרים.
- מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק.
- כשהשמן רותח מכניסים את הסיגרים ומטגנים כ-10 דקות עד להשחמה נאה של הסיגרים.
- מוציאים לנייר סופג.
זהו! מוכן!
מגישים עם טחינה.