מתכונים קלים מתכוני בשר מפרום – תפוחי אדמה ממולאים בבשר טחון

מפרום – תפוחי אדמה ממולאים בבשר טחון

מאת אסף כהן

מפרום – תפוחי אדמה ממולאים בבשר טחון

על ידי 6 בפברואר 2013

זו הגרסה שלי למפרום - שהוא בעצם תפוחי אדמה ממולאים בבשר טחון. במקום למלא בשר בין 2 פרוסות תפוח אדמה - אני פשוט מרוקן את תפוח האדמה וממלא אותו במלית של בשר טחון מתובל - סוגר וכך בעצם יש לנו תפוח אדמה שלם ממולא בשר - כמנה אישית לכל סועד (מומלץ להגיש 2 תפו"א לכל אחד). אה, ואין חציל, אבל התוצאה נהדרת וכולם ילקקו את הצלחות.

 

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 60 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

מתחילים במילוי

  • קוצצים את הבצל קטן קטן - ומחלקים לשניים.
  • בקערה גדולה שמים: בשר טחון, כוסברה קצוצה, פפריקה מתוקה, אבקת שום, חצי מהבצל הקצוץ, כמון, צ'ילי גרוס, פרורי לחם, ביצה, שמן זית, מלח ופלפל שחור.
  • לשים טוב טוב בידיים עד שיש עיסה אחידה - ושמים במקרר.
  • לוקחים את תפוח אדמה (אם רוצים מקלפים) וחוצים אותו לשניים.
  • בעזרת כף פריזאית - מרוקנים את תוכן תפוח האדמה החוצה אבל שישאר לפחות חצי-שלושת רבעי ס"מ במעטפת (מי שרוצה - יכול להכין מהתוכן אחלה פירה. אנחנו לא נזדקק לו בהמשך).
  • משתדלים לשמור על כל 2 חצאי תפו"א ביחד - שלא יתפזרו.
  • מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר ומתחילים למלא את פתוחי האדמה.
  • ממלאים כל חצי תפו"א במלית הבשר עד הסוף - אבל שלא יגלוש - וסוגרים את 2 החצאים - מה שנותן לנו עכשיו תפו"א מבחוץ - ומלית נהדרת מבפנים.
  • חוזרים חלילה עד שכל תפוחי האדמה שחצינו חזרו לצורתם המקורית רק עם מילוי.
  • לוקחים 2 קערות לא מאוד עמוקות. בקערה אחת טורפים 2 ביצים עם קמצוץ מים, בקערה שניה שמים כמות נדיבה של קמח.
  • טובלים כל תפוח אדמה בביצה ומצפים בקמח.
  • מניחים את תפוחי האדמה הממולאים בצד.
  • בסיר רחב מאוד מחממים שמן.
  • כשהשמן חם מכניסים את תפוחי האדמה - ומטגנים אותם מכל הצדדים (יהיה לכם נוח להעזר במלקחיים) עד שהוא מתחיל להשחים. הפעולה הזו נועדה להבטיח שתפוח האדמה לא יתפרק בבישול.
  • כשתפוחי האדמה משחימים קלות מאוד מכל הכיוונים - מוציאים אותם החוצה.

מכינים את הרוטב

  • על אותו שמן בסיר (אפשר להוסיף עוד טיפה אם נראה שצריך)
  • מוסיפים את חצי הבצל הקצוץ השני ומטגנים עד שהוא מתחיל להשחים.
  • מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה.
  • מוסיפים את רסק העגבניות - ומטגנים עוד 2 דקות.
  • מוסיפים מים עד לגובה חצי הסיר (משהו כמו 3 ס"מ)
  • מוסיפים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • כשהרוטב רותח מכניסים את תפוחי האדמה צפוף צפוף.

מכינים את המפרום

  • מוסיפים מים (לא לשפוך על תפוחי האדמה אלא לידם) עד לכמעט כמעט כיסוי (שלא יגלוש).
  • מכסים עם מכסה - ומבשלים שעה.
  • אם יש תפוח אדמה שלא מכוסה כמו שצריך במים - אז אחרי חצי שעה הופכים אותו.
  • אחרי שעה בודקים אם תפוח האדמה רך מספיק - לוקחים סכין חדה ותוקעים בלי כוח בתפו"א - אם הסכין נכנסת חלק - תפוח האדמה מוכן.

זהו! מוכן!

אפשר להגיש כמו שהוא - ואפשר להגיש על אורז לבן או קוסקוס והרבה רוטב.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: