מתכונים קלים מנות ראשונות לפסח ממולאים

ממולאים

מאת אסף כהן
ממולאים

ממולאים

על ידי 20 ביולי 2012

ממולא הוא מאכל יום שישי מובהק - ממש כמו מרק קובה. תלוי מאיזו עדה אתה. ממולאים הם טעימים, מזינים ומאוד קלים להכנה. בעיקרון ניתן למלא כמעט כל ירק או פרי, פה אני אתן את ירקות המילוי הקלאסיים, אבל הטכניקה דומה לכל ירק. אל תבהלו מאורך המתכון - זה כי יש כמה סוגים של ממולאים, אבל ההכנה והבישול כל כך קלים שפשוט לא ברור למה לא להכין ממולאים כל שבוע.

 

  • זמן הכנה : 60 דקות
  • זמן בישול : 60 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

הכנת המלית

  • שוטפים היטב את האורז, מסננים ושמים בקערה.
  • מוסיפים את הבשר הטחון.
  • מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.
  • מוסיפים את התבלינים (פפריקה, כמון, בהרט, מלח ופלפל) לפי הטעם. לא מומלץ לשים המון בהרט, וקינמון לשים ממש מעט. הוא נועד רק לחזק טעמים ולא להיות מורגש.
  • מערבבים הכל יפה יפה (בידיים, כן?)
  • זהו, המלית מוכנה.

הכנת הממולאים

פלפל ממולא

  • בעזרת סכין מורידים את ראש הפלפל - ושומרים בצד.
  • עם האצבעות מוציאים את הגרעינים והפסים הלבנים בצדדים.
  • מכניסים לפלפל את המלית - בלי לדחוס, אבל שיהיה מלא עד למעלה.
  • מכסים עם ראש הפלפל.

קישוא ממולא

  • בעזרת סכין מורידים את ראש הקישוא.
  • עם כף פריזיין מרוקנים את תוכן הקישוא - שישאר בערך חצי ס"מ של קישוא במעטפת.
  • שומרים את תוכן הקישוא שהוצאנו בקערה - הוא ישמש אותנו לרוטב.
  • ממלאים את הקישוא במלית עד הסוף - בלי לדחוס.
  • סוגרים עם ראש הקישוא.

בצל ממולא

  • לוקחים את הבצל - מורידים לו את הראש והזנב - ועושים לו חתך אנכי עד האמצע שמים בצלחת ושמים במיקרו ל4-5 דקות. (או במים רותחים לאותו זמן)
  • לאחר שהוא מתקרר מעט - מפרידים בין השכבות.
  • עושים מעין נקניק של מילוי באורך הבצל - לא דוחסים.
  • מניחים בתחילת השכבה - ומגלגלים - לא בכוח.

הכנת הרוטב

  • מחממים את שמן הקנולה בסיר הגדול ביותר שיש לכם.
  • כשהשמן רותחם מכניסים בזהירות רבה את העגבניות המרוסקות ומטגנים 3-4 דקות.
  • מוסיפים את תוכן הקישוא שרוקנו מקודם.
  • מוסיפים מלח, פלפל וסוכר.
  • מערבבים ומבשלים 5 דקות על אש בינונית.
  • סוגרים את האש.

בישול הממולאים

  • מניחים את הממולאים בסיר צפוף צפוף - אבל לא אחד על השני.
  • את הבצלים מניחים עם החלק הפתוח כלפי מטה (או כלפי דופן הסיר)
  • הרוטב אמור להגיע עד גובה שני שליש מהממולאים. אם חסר - תוסיפו קצת מים.
  • מוסיפים את מיץ הלימון בזהירות - לא בתוך המומלאים אלא ביניהם על הרוטב.
  • מכסים את הסיר, מדליקים את האש - ומביאים לרתיחה.
  • עכשיו יש 2 אופציות: הראשונה - להנמיך את האש ולבשל שעה וחצי. השניה - (המועדפת עלי) לחמם תנור ל200 מעלות - להכניס פנימה לשעה עם המכסה, ואחרי שעה להסיר את המכסה לבשל עוד כ-20 דקות להשחמה.

זהו! הממולאים מוכנים. נכון שיש הרבה שלבים אבל תודו שזה קל להכנה!

מגישים על אורז לבן, או אורז צהוב או קוסקוס, או בפני עצמו. הכל הולך.

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: