4.1אלף
הדפסה
מאפינס בשר וירקות
מאפינס בשר וירקות זו ארוחה נהדרת, טעימה ומשביעה בסגנון מקסיקני. מאפינס בשר וירקות מורכב מפלפל אדום, תירס וכמובן בשר - עם ציפוי פריך של פרורי לחם וכוסברה שנותנים למאפין קראסט וקראנצ'יות נהדרים. המאפינס מומלצים בעיקר למי שמחפש ארוחה טעימה מאוד ומיוחדת במעט מאוד עבודה.
שימו לב - במתכון נעשה שימוש בתבנית קאפקייק מסיליקון. אבל כל תבנית קאפקייקס תתאים.
- זמן הכנה : 25 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- כמות : 6 מאפינס
מרכיבים
- בשר טחון - חצי קילו
- תפוחי אדמה - 3 בינוניים (בערך 300 גרם)
- בצל - 1
- ביצים - 2
- שום כתוש - 3 שיניים
- פלפל אדום - 1
- גרגרי תירס משומרים - 3 כפות גדושות מסוננות מהנוזלים
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - 2 כפות
- לציפוי הפריך
- כוסברה - 4 כפות קצוצות
- פרורי לחם - 4 כפות גדושות
- שמן זית - 4 כפות
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל קטן.
- חותכים את הפלפל האדום לקוביות קטנטנות.
- מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והפלפל האדום ומטגנים עד שהבצל מתחיל להזהיב והפלפל מתרכך.
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את הגרגרי התירס ומערבבים.
- ממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד 3-4 דקות ומורידים מהאש וממתינים שהכל יתקרר לטמפ' החדר.
- בינתיים לוקחים את תפוחי האדמה, מקלפים אותם ומגרדים אותם בפומפיה דקה מאוד (שיהיו שערות דקיקות).
- סוחטים את תפוחי האדמה המגורדים היטב שיצאו הנוזלים - ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, תערובת הירקות המבושלים, מלח, פלפל ו2 ביצים.
- לשים ומערבבים הכל יחד לתערובת אחידה.
- משמנים מעט תבנית קאפקייקס ומניחים על תבנית אפיה (כך יהיה לכם יותר קל להכניס לתנור).
- דוחסים פנימה בנדיבות את תערובת הבשר - ויוצרים גבעה יפה. כמות הבשר אמורה להספיק ל6 מאפינס.
- מערבבים בקערה כוסברה, פרורי לחם ושמן זית.
- מהדקים על כל מאפין כמות נדיבה של תערובת הכוסברה והפרורים.
- מכניסים לתנור ב180 מעלות ל30 דקות.
זהו! מוכן!
מגישים עם סלט עלים ירוק, טחינה או צ'ילי מתוק.