מתכונים קלים מתכוני בשר מאפינס בשר וירקות

מאפינס בשר וירקות

מאת אסף כהן
מאפין בשר וירקות

מאפינס בשר וירקות

על ידי 3 ביוני 2015

מאפינס בשר וירקות זו ארוחה נהדרת, טעימה ומשביעה בסגנון מקסיקני. מאפינס בשר וירקות מורכב מפלפל אדום, תירס וכמובן בשר - עם ציפוי פריך של פרורי לחם וכוסברה שנותנים למאפין קראסט וקראנצ'יות נהדרים. המאפינס מומלצים בעיקר למי שמחפש ארוחה טעימה מאוד ומיוחדת במעט מאוד עבודה.

שימו לב - במתכון נעשה שימוש בתבנית קאפקייק מסיליקון. אבל כל תבנית קאפקייקס תתאים.

  • זמן הכנה : 25 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות
  • כמות : 6 מאפינס

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הבצל קטן.
  • חותכים את הפלפל האדום לקוביות קטנטנות.
  • מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והפלפל האדום ומטגנים עד שהבצל מתחיל להזהיב והפלפל מתרכך.
  • מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה.
  • מוסיפים את הגרגרי התירס ומערבבים.
  • ממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד 3-4 דקות ומורידים מהאש וממתינים שהכל יתקרר לטמפ' החדר.
  • בינתיים לוקחים את תפוחי האדמה, מקלפים אותם ומגרדים אותם בפומפיה דקה מאוד (שיהיו שערות דקיקות).
  • סוחטים את תפוחי האדמה המגורדים היטב שיצאו הנוזלים - ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, תערובת הירקות המבושלים, מלח, פלפל ו2 ביצים.
  • לשים ומערבבים הכל יחד לתערובת אחידה.
  • משמנים מעט תבנית קאפקייקס ומניחים על תבנית אפיה (כך יהיה לכם יותר קל להכניס לתנור).
  • דוחסים פנימה בנדיבות את תערובת הבשר - ויוצרים גבעה יפה. כמות הבשר אמורה להספיק ל6 מאפינס.
  • מערבבים בקערה כוסברה, פרורי לחם ושמן זית.
  • מהדקים על כל מאפין כמות נדיבה של תערובת הכוסברה והפרורים.
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות ל30 דקות.

זהו! מוכן!

מגישים עם סלט עלים ירוק, טחינה או צ'ילי מתוק.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: