מתכונים קלים מתכוני בשר לחמא בעג'ין – פיצה טורקית

לחמא בעג'ין – פיצה טורקית

מאת אסף כהן
לחמא בעג'ין - פיצה טורקית

לחמא בעג'ין – פיצה טורקית

על ידי 8 ביולי 2013

לחמא בעג'ין או לחמאג'ון היא מעין פיצה טורקית המשלבת בין בצק פיצה אוורירי לבין תערובת בשר מתובלת וטעימה. השילוב הוא כמובן מדהים. לחמא בעג'ין מקורי מכינים, כמובן, עם בשר כבש - אבל גם עם בשר בקר רגיל התוצאה מדהימה.

  • זמן הכנה : 60 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות
  • כמות : 3 פיצות

מרכיבים



הוראות הכנה

מתחילים בבצק

  • שמים במיקסר את הקמח והשמרים ומתחילים לערבב במהירות נמוכה.
  • מוסיפים בהדרגה 2 וחצי כפות שמן זית.
  • מוסיפים את המלח.
  • מוסיפים את המים לאט לאט וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק אחיד ודביק למדי.
  • מפזרים מעט קמח מעל הבצק, סוגרים את קערת המיקסר במגבת - ומניחים להטפחה במשך שעה עד שיכפיל את נפחו.

מכינים את תערובת הבשר

  • קוצצים קטן את הפלפל האדום.
  • קוצצים קטן את הבצל.
  • קוצצים את העגבניה - בלי הגרעינים.
  • קוצצים את שיני השום (לא כותשים).
  • מכניסים הכל לקערה יחד עם הבשר, התבלינים, רסק העגבניות ומעט שמן זית.
  • לשים הכל בידיים עד שנהיה אחיד.
  • סוגרים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד שהבצק מסיים לטפוח.

מכינים את הלחמא בעג'ין

  • הבצק אמור להיות דביק למדי - ולכן יש לקמח את הידיים ואת משטח העבודה.
  • מחלקים את הבצק ל3 ויוצרים כדורי בצק.
  • בעזרת מערוך מקומח מרדדים כל כדור בצק שיהיה ארוך ורחב - ולא דק (בערך חצי ס"מ עובי).
  • מניחים מהמלית על הבצק (כחצי ס"מ גובה) מהדקים טוב טוב - משאירים שוליים של לפחות ס"מ אחד מסביב.
  • מורחים שמן זית על השוליים.
  • מכניסים לחלק התחתון של התנור ב250 מעלות ל10 דקות.

זהו! מוכן!

מגישים עם טחינה גולמית או פלח לימון להזליף מלמעלה.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: