3.9אלף
הדפסה
כדורי בשר עם תרד ברוטב אפונה וגזר
כדורי בשר עם תרד מלאים בכל טוב ברוטב נהדר עם אפונה וגזר זו ארוחה מעולה למבוגרים וילדים כאחד. כדורי בשר ותרד הם רכים ונימוחים וטעימים כל כך יחד עם רוטב מרענן של אפונה וגזר שילדים מאוד אוהבים - יוצרים שילוב מנצח שאף אחד לא יסרב לו.
- זמן הכנה : 35 דקות
- זמן בישול : 45 דקות
מרכיבים
- בשר טחון - חצי קילו
- מדליוני תרד - 400 גרם (חצי שקית מהקפואים בסופר)
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- פפריקה מתוקה - כף
- אבקת שום - כף
- כמון - כפית
- פרורי לחם - 3 כפות
- שמן זית - כף
- מי סודה - שמינית כוס
- לרוטב
- בצל - 1 קטן
- גזרים - 2 קטנים - בינוניים
- אפונה - כוס (מהקפואים בסופר)
- מים רותחים - ליטר
- מלח - לפי הטעם
- כורכום - כפית
- פפריקה מתוקה - כף
- שמן זית - 2 כפות
הוראות הכנה
- מכינים את התרד במיקרו על פי ההוראות על האריזה.
- מעבירים את התרד למסננת צפופה (כזו ששוטפים בה אורז) ולוחצים את תרד עם כף או לקקן על המסננת עד שכל הנוזלים יצאו.
- מעבירים את התרד לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים לכדורי הבשר.
- לשים 2-3 דקות עד שמקבלים תערובת אחידה ויציבה (אם התערובת דלילה - מוסיפים עוד כפית פרורי לחם).
- מכניסים את הקערה לחצי שעה למקרר.
- בינתיים קוצצים את הבצל והגזר.
- מחממים בסיר רחב שמן זית.
- כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים עד השחמה.
- מוסיפים את התבלינים וחצי ליטר מים רותחים.
- מוציאים את הכדורים מהמקרר - ובידיים לחות יוצרים כדורים בגודל של פינג פונג ומכניסים לרוטב (חשוב שהרוטב יבעבע קלות).
- מוסיפים את האפונה ברווחים בין הכדורים.
- מבשלים 45 דקות ומוסיפים חצי כוס מים רותחים כל 10 דקות - חשוב לשמור על רמה נמוכה של מים רותחים (שלא יעברו את שני שליש הגובה של הכדורים) אבל שהרוטב לא יתייבש.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן