4.5אלף 
הדפסה
כדורי בשר עם זיתים ברוטב עגבניות
עזבו אתכם מסתם כדורי בשר - הפתיעו את בני הבית עם כדורי בשר שמכילים בתוכם הפתעה קטנה - זית. כדורי בשר עם זיתים ברוטב עגבניות ירעננו לכם את הבנאליות ויחדשו לכם את הטעמים. הזיתים מוסיפים טוויסט של חמיצות נעימה שמשתלבת נהדר עם רוטב העגבניות וטעמי הבשר הנהדרים.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 45 דקות
מרכיבים
- לכדורי הבשר
- בשר טחון - חצי קילו
- זיתים - ירוקלים, שלמים ללא גלעינים - קופסת שימורים אחת
- בצל - 1 בינוני
- כוסברה - חצי צרור
- שיני שום - 3
- ביצה - 1
- פירורי לחם - 3 כפות גדושות
- פפריקה מתוקה - כף
- כמון - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - כף
- לרוטב
- עגבניות מרוסקות - פחית של 800 גרם
- רסק עגבניות - 200 גרם
- כמון - כפית
- סוכר - קורט
- פפריקה מתוקה - כף
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - 3 כפות
- מרכיבים נוספים
- מים רותחים - לפי הצורך
הוראות הכנה
מתחילים להכין את כדורי הבשר
- בינתיים שמים במעבד מזון את הבצל, השום והכוסברה וטוחנים עד שהכל מרוסק דק דק דק דק דק.
- מעבירים את התערובת ממעבד המזון לקערה גדולה ומוסיפים את כל מרכיבי כדורי הבשר - חוץ מהזיתים!
- לשים הכל היטב במשך 3-4 דקות לקבלת עיסה יציבה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
- בינתיים מסננים את הזיתים מנוזלי השימורים ושמים בקערה.
- מוסיפים לקערה מים רותחים עד לכיסוי ומשרים 20 דקות. הפעולה הזו תרכך את הזיתים ותוציא מהם את המרירות.
מכינים את רוטב העגבניות
- מחממים 3 כפות שמן זית בסיר גדול.
- כשהשמן חם מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה תוך ערבוב.
- מוסיפים את רסק העבגניות והתבלינים ומערבבים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על אש בינונית 10 דק'.
- מוסיפים ליטר וחצי מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מכינים את כדורי הבשר
- מסננים את הזיתים מהמים.
- מוציאים את הבשר מהמקרר.
- מרטיבים מעט את הידיים (שיהיו לחות מעט. לא רטובות)
- לוקחים חופן של בשר טחון ועושים ממנו כדור בגודל כדור פינג פונג.
- יוצרים חור בעזרת האצבע ודוחפים פנימה זית אחד וסוגרים.
- מחליקים את הכדור עם הידיים ומכניסים לרוטב המבעבע.
- חוזרים על הפעולה עד שנגמר הבשר וכל הכדורים בסיר מכוסים ברוטב. אם הם לא מכוסים רוטב - מוסיפים עוד קצת מים רותחים עד לכיסוי.
- לוקחים את שאר הזיתים שנשארו - ומפזרים מעל כדורי הבשר בתוך הרוטב.
- מנמיכים לאש בינונית נמוכה (שישאר בעבוע קל) ומבשלים 45 דקות.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן, פסטה או קוסקוס.