מתכונים קלים מתכוני בשר כדורי בשר עם זיתים ברוטב עגבניות

כדורי בשר עם זיתים ברוטב עגבניות

מאת אסף כהן
כדורי בשר עם זיתים ברוטב עגבניות

כדורי בשר עם זיתים ברוטב עגבניות

על ידי 25 ביולי 2016

עזבו אתכם מסתם כדורי בשר - הפתיעו את בני הבית עם כדורי בשר שמכילים בתוכם הפתעה קטנה - זית. כדורי בשר עם זיתים ברוטב עגבניות ירעננו לכם את הבנאליות ויחדשו לכם את הטעמים. הזיתים מוסיפים טוויסט של חמיצות נעימה שמשתלבת נהדר עם רוטב העגבניות וטעמי הבשר הנהדרים.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 45 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

מתחילים להכין את כדורי הבשר

  • בינתיים שמים במעבד מזון את הבצל, השום והכוסברה וטוחנים עד שהכל מרוסק דק דק דק דק דק.
  • מעבירים את התערובת ממעבד המזון לקערה גדולה ומוסיפים את כל מרכיבי כדורי הבשר - חוץ מהזיתים!
  • לשים הכל היטב במשך 3-4 דקות לקבלת עיסה יציבה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  • בינתיים מסננים את הזיתים מנוזלי השימורים ושמים בקערה.
  • מוסיפים לקערה מים רותחים עד לכיסוי ומשרים 20 דקות. הפעולה הזו תרכך את הזיתים ותוציא מהם את המרירות.

מכינים את רוטב העגבניות

  • מחממים 3 כפות שמן זית בסיר גדול.
  • כשהשמן חם מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה תוך ערבוב.
  • מוסיפים את רסק העבגניות והתבלינים ומערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים על אש בינונית 10 דק'.
  • מוסיפים ליטר וחצי מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.

מכינים את כדורי הבשר

  • מסננים את הזיתים מהמים.
  • מוציאים את הבשר מהמקרר.
  • מרטיבים מעט את הידיים (שיהיו לחות מעט. לא רטובות)
  • לוקחים חופן של בשר טחון ועושים ממנו כדור בגודל כדור פינג פונג.
  • יוצרים חור בעזרת האצבע ודוחפים פנימה זית אחד וסוגרים.
  • מחליקים את הכדור עם הידיים ומכניסים לרוטב המבעבע.
  • חוזרים על הפעולה עד שנגמר הבשר וכל הכדורים בסיר מכוסים ברוטב. אם הם לא מכוסים רוטב - מוסיפים עוד קצת מים רותחים עד לכיסוי.
  • לוקחים את שאר הזיתים שנשארו - ומפזרים מעל כדורי הבשר בתוך הרוטב.
  • מנמיכים לאש בינונית נמוכה (שישאר בעבוע קל) ומבשלים 45 דקות.

זהו! מוכן!

מגישים על אורז לבן, פסטה או קוסקוס.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: