4.4אלף
הדפסה
כדורי בשר ברוטב פטריות
יש המון גרסאות לכדורי בשר. הקלאסי הוא כמובן כדורי בשר ברוטב עגבניות, והצגנו בעבר גם כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק. ובנוסף אליהם אני מציג בפניכם את אחד המתכונים המוצלחים יותר לכדורי בשר - כדורי בשר ברוטב פטריות. מדובר במתכון קל מאוד להכנה. הוא אמנם דורש ציר בקר, שאין בכל בית - אבל כמובן שניתן להשתמש בתחליפי אבקה לקבלת תוצאה טעימה לא פחות.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 60 דקות
מרכיבים
הוראות הכנה
- מפרידים בין ראשי הפטריות לרגלים - וקוצצים אותם קטן ל2 קערות נפרדות.
- לוקחים בצל אחד - ובעזרת פומפיה או מעבד מזון מרסקים אותו לחלוטין.
- בצל שני קוצצים קטן בעזרת סכין.
- מערבבים בקערה את רגלי הפטריות הקצוצות, הבשר הטחון והבצל המרוסק יחד עם ביצה, 2 כפות שמן זית, מלח פלפל, חצי כף פפריקה וכפית כמון - ו3 כפות פרורי לחם.
- לשים בידיים את שמתקבלת עיסה יציבה ואחידה.
- בעזרת ידיים רטובות מכינים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג ושמים במקרר.
- בינתיים בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן קנולה ומטגנים את הבצל הקצוץ.
- כשהבצל נהיה שקוף ומתחיל טיפה להזהיב - מוסיפים את ראשי הפטריות הקצוצות ומטגנים תוך ערבוב קל עד שהפטריות מתכווצות ומסיימות להפריש נוזלים.
- מוסיפים את הקמח וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהקמח משחים.
- מוסיפים את ציר הבקר הרותח ומערבבים טוב טוב תוך גירוד הקרקעית מהמשקעים.
- מוסיפים מעט מאוד אגוז מוסקט ופלפל גרוס (אין צורך להוסיף מלח - הציר כבר מלוח מספיק)
- מביאים לרתיחה.
- כשהכל מבעבע מוסיפים בזהירות מאוד את כדורי הבשר לסיר.
- מבשיל 3 דקות על אש גדולה ואז מעבירים לאש נמוכה שתשמור על בעבוע קל ולא יותר.
- מבשלים על אש קטנה 50 דקות.
זהו. כדורי הבשר ברוטב פטריות מוכנים. מגישים על אורז לבן.
בתאבון.