4.9אלף 
הדפסה
כדורי בשר ברוטב כורכום ואפונה
כדורי בשר הם מאכל שאהוב על כולם. מוסיפים לזה את הכורכום שהוא תבלין בריא במיוחד יחד עם אפונה ירוקה ורעננה ומקבלים מנה נהדרת. כדורי בשר ברוטב כורכום עם אפונה זו מנה נהדרת טעימה, צבעונית וריחנית שתעשה לכם נעים בבטן ובלב.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 50 דקות
מרכיבים
- לתערובת כדורי הבשר
- בשר טחון - חצי קילו
- בצל - 1
- שיני שום - 3
- כוסברה - חצי צרור
- פרורי לחם - 3 כפות
- ביצה - 1
- פפריקה מתוקה - כף
- אורגנו - כפית
- כמון - חצי כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - כף
- לרוטב
- בצל - 1
- כורכום - כף
- כמון - כפית
- מלח - לפי הטעם
- שמן זית - כף
- אפונה - 2 כוסות - מהקפואים בסופר
- מים רותחים - ליטר וחצי (מתחילים בליטר ואז מרתיחים עוד לפי הצורך)
הוראות הכנה
מכינים את תערובת כדורי הבשר
- שמים במעבד מזון את הבצל, השום והכוסברה וטוחנים עד לקבלת עיסה.
- מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי תערובת כדורי הבשר.
- לשים היטב עם הידיים כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל20 דקות.
מכינים את הרוטב
- חותכים את הבצל גס.
- מחממים מעט שמן זית בסיר רחב ושטוח.
- כשהשמן רותח מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את הכורכום, הכמון והמלח.
- מוסיפים בערך 800 מ"ל מים ומערבבים היטב - ומביאים לרתיחה.
מכינים את כדורי הבשר
- מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר.
- מכינים כדורי בשר בגודל כדורי פינג פונג עם ידיים לחות - ומכניסים לרוטב הרותח - הרוטב חייב לבעבע מרוב חום, אחרת הכדורים יתפרקו.
- לאחר שסיימנו להוסיף את כל כדורי הבשר לרוטב - מביאים שוב לרתיחה, ובודקים שהרוטב מגיע עד לחצי הגובה של הכדורים לפחות - אם לא - מוסיפים מים רותחים עד לגובה שני שליש.
- מורידים את האש לבינונית נמוכה ומבשלים 30 דקות במכסה סגור.
- לאחר 30 דקות לוקחים את האפונה, שמים במסננת ושוטפים במים כדי להוריד שאריות קרח.
- מכניסים לסיר כדורי הבשר את האפונה ומפזרים אותה בפנים.
- מוסיפים מים רותחים עד שיגיע לחצי גובה הכדורים.
- סוגרים ומבשלים עוד 20 דקות על אש בינונית נמוכה.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן, פסטה או פתיתים.