מתכונים קלים מתכוני בשר כדורי בשר בטמפורה

כדורי בשר בטמפורה

מאת אסף כהן
כדורי בשר בטמפורה

כדורי בשר בטמפורה

על ידי 26 בפברואר 2014

אתם בטח מכירים כבר את כדורי העוף הסינים המעולים שלנו, אז חשבתי על איזשהו טוויסט והחלטתי לנסות את הציפוי עם כדורי בשר. התוצאה היתה כייפית וטעימה במיוחד. כדורי בשר בטמפורה זו מנה יפה, טעימה ומעניינת שכולם יאהבו לנסות ולא יוכלו להפסיק לאכול.

  • זמן הכנה : 15 דקות
  • זמן בישול : 15 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • טוחנים במעבד מזון את הפלפל האדום, הבצל והשום.
  • מעבירים את התערובת למסננת צפופה וסוחטים היטב (אני לוחץ את התערובת עם לקקן - זה עושה את העבודה) ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים לקערה את הבשר, התבלינים, שמן הזית והסויה ולשים טוב טוב בידיים.
  • מערבבים יחד בקערה את מרכיבי הטמפורה וטורפים היטב במזלג או מטרפה עד קבלת מרקם סמיך.
  • יוצרים מתערובת הבשר כדורים קטנים (בערך ס"מ וחצי בקוטר).
  • מחממים שמן קנולה לטיגון עמוד בסיר קטן או צ'יפסר.
  • כשהשמן רותח מתחילים לעבוד כמו פס נע. משקיעים בבלילת הטמפורה 5-6 כדורי בשר, מוודאים שהם עטופים מכל הכיוונים ומכניסים בעדינות לשמן הרותח.
  • מטגנים 6-7 דקות לפחות עד להשחמה ומוציאים לנייר סופג.

זהו! מוכן! מומלץ להגיש עם רוטב חמוץ מתוק.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: