4.6אלף 
הדפסה
כדורי בשר בטמפורה
אתם בטח מכירים כבר את כדורי העוף הסינים המעולים שלנו, אז חשבתי על איזשהו טוויסט והחלטתי לנסות את הציפוי עם כדורי בשר. התוצאה היתה כייפית וטעימה במיוחד. כדורי בשר בטמפורה זו מנה יפה, טעימה ומעניינת שכולם יאהבו לנסות ולא יוכלו להפסיק לאכול.
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
מרכיבים
- לכדורי הבשר
- בשר טחון - חצי קילו
- פלפל אדום - 1
- בצל - 1
- שיני שום - 3 שיניים
- פרורי לחם - 2 כפות גדושות
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- סויה - 2 כפות
- שמן זית - כף
- לטמפורה
- קמח - כוס ורבע
- חלב - כוס (אפשר גם חלב סויה - או מים עם כפית קורנפלור)
- ביצים - 2
- אבקת אפיה - 2 כפיות
- פפריקה מתוקה - כפית גדושה
- אבקת שום - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- לטיגון
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
הוראות הכנה
- טוחנים במעבד מזון את הפלפל האדום, הבצל והשום.
- מעבירים את התערובת למסננת צפופה וסוחטים היטב (אני לוחץ את התערובת עם לקקן - זה עושה את העבודה) ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את הבשר, התבלינים, שמן הזית והסויה ולשים טוב טוב בידיים.
- מערבבים יחד בקערה את מרכיבי הטמפורה וטורפים היטב במזלג או מטרפה עד קבלת מרקם סמיך.
- יוצרים מתערובת הבשר כדורים קטנים (בערך ס"מ וחצי בקוטר).
- מחממים שמן קנולה לטיגון עמוד בסיר קטן או צ'יפסר.
- כשהשמן רותח מתחילים לעבוד כמו פס נע. משקיעים בבלילת הטמפורה 5-6 כדורי בשר, מוודאים שהם עטופים מכל הכיוונים ומכניסים בעדינות לשמן הרותח.
- מטגנים 6-7 דקות לפחות עד להשחמה ומוציאים לנייר סופג.
זהו! מוכן! מומלץ להגיש עם רוטב חמוץ מתוק.