4.2אלף
הדפסה
טורטיית בשר פטריות ופלפלים
טורטייה עם בשר פטריות ופלפלים היא פתרון מעולה לארוחת ערב מהירה (פחות מחצי שעה הכנה!) וטעימה מאוד. הטורטייה באה עם תערובת בשר, ירקות טריים ורוטב חרדל ודבש שהופך את הכל לתענוג מושלם במינימום השקעה. מתאים במיוחד כשהחבר'ה מגיעים להתארח בהתראה קצרה או כשאתם רוצים להכין ארוחת ערב זריזה, טעימה ומשביעה.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
- כמות : 4 טורטיות
מרכיבים
- בשר טחון - 300 גרם
- בצל - 1 קטן
- פטריות - חצי סלסלה
- פלפל אדום - 1
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- פפריקה מתוקה - כפית
- עגבניה - אחת טרייה
- מלפפונים חמוצים - 2-3 גדולים
- חסה - כמה עלים יפים מומלץ מסוג אייסברג
- טורטיות - 4 בקוטר 20 ס
- שמן קנולה - 3 כפות
- רוטב חרדל ודבש - מתכון בהמשך
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל קטן.
- חותכים את הפלפל לרצועות דקות.
- פורסים את הפטריות לפרוסות.
- חותכים את החסה לחתיכות קטנות.
- פורסים את העגבניות לחצאי פרוסות
- חותכים את המלפפונים החמוצים לרצועות לאורך.
- מכינים רוטב דבש וחרדל מהמתכון הזה
- מחממים שמן קנולה במחבת גדולה.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את רצועות הפלפל ומקפיצים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את הפטריות וממשיכים להקפיץ 3 דקות עד שהפלפלים מתרככים והפטריות מצטמקות מעט.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא משנה את צבעו לחלוטין.
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם וכפית פפריקה מתוקה.
- מערבבים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות תוך ערבוב.
- מכבים את האש ונותנים לתערובת 5 דקות לרדת מטמפ' רתיחה.
- מחממים טורטיות לפי הוראות האריזה (10 שניות במיקרו או צליה על מחבת פסים כמה שניות מהצדדים - אני מעדיף לצלות על מחבת פסים)
- מורחים רוטב חרדל ודבש על כל הטורטיה.
- מסדרים מצע של חסה, עליה עגבניה ועליה חמוצים.
- שמים בנדיבות מתערובת הבשר.
- מטפטפים עוד קצת רוטב חרדל ודבש על הבשר.
- סוגרים את הטורטיה לחצי.
זהו! מוכן!
מגישים עם צ'יפס וירקות טריים.