הסטייק המושלם – סטייק אנטריקוט
סטייק מושלם הוא לא קשה להכנה – הוא רק דורש המון סבלנות ודיוק. סטייק אנטריקוט טוב הופכים פעם אחת בלבד, מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס ותו לא. אח"כ אפשר להוסיף רטבים – אבל לא יחד עם הצלייה.
מידת הצלייה המומלצת ביותר לסטייקים היא מדיום – ואפילו מדיום –רייר. כך הסטייק נשאר עסיסי מבפנים וצלוי מבחוץ.
איך בוחרים את הסטייק?
כשאנחנו אומרים סטייק מושלם – אנחנו לא מתכוונים לסטייק עין ולא לשום צורה מעובדת של אנטריקוט. נתח האנטריקוט צריך להיות חף מעיבוד ומיושן (תמיד עדיף מיושן). הוא צריך להיות בעובי של ס"מ וחצי על מנת שיהיה לו נעים על האש.
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- אנטריקוט - 220 - 250 גרם לנתח
- שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
- טובלים את נתח הסטייק בשמן זית משני הצדדים.
- מניחים על מחבת פסים לוהטת או על רשת מנגל לוהטת (צריך לשמוע "פססססס" כשמניחים)
- ממליחים במלח גס ופלפל שחור גרוס
- נותנים לסטייק להיצלות עד שהוא מתחיל להפריש נוזלים (3-4 דקות מקסימום)
- הופכים אותו בעזרת מלקחיים.
- ממליחים ומפלפלים שוב.
- נותנים לסטייק עוד זמן להיצלות עד שהוא מפריש שוב נוזלים (גם כאן - 3 דקות בערך).
- וזהו! מוציאים.
מגישים עם צ'ימיצ'ורי או כך בפני עצמו.