3.5אלף
הדפסה
המבורגרונים על טוסטונים
באים אליכם אורחים ואתם רוצים לפנק אותם בארוחת ערב שהיא גם טעימה וגם יפה? המבורגרונים על טוסטונים זה בדיוק מה שאתם מחפשים. המבורגרים קטנים על טוסטים קטנים שאפשר לאכול בכיף עם רטבים וירקות - ארוחה נהדרת וכייפית.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
- כמות : 12 המבורגרונים
מרכיבים
- להמבורגרים
- בשר טחון - חצי קילו
- מלח - לפי הטעם
- שמן זית - כף
- פירורי לחם - כף וחצי
- מי סודה - שמינית כוס
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- לטוסטונים
- לחמניות אצבע - 2-3
- מלח - לפי הצורך
- פפריקה מתוקה - לפי הצורך
- אבקת שום - לפי הצורך
- פלפל שחור גרוס - לפי הצורך
- שמן זית - לפי הצורך
- להגשה
- עגבניה - 1
- בצל סגול - 1
- חסה - כמה עלים
- קטשופ - כמה שבא
- מיונז - כמה שבא
- רוטב ברביקיו - כמה שבא
- צ'ילי מתוק - כמה שבא
- מרכיבים נוספים
- שמן קנולה - לטיגון שטוח
הוראות הכנה
- מערבבים יחד את כל החומרים להמבורגר ולשים טוב טוב בידיים 2-3 דקות ומכניסים למקרר לחצי שעה.
- בינתיים פורסים את לחמניות האצבע לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ. בלי הקצוות.
- מניחים את הפרוסות על נייר אפייה, מפזרים עליהן את התבלינים ומזליפים שמן זית בנדיבות.
- מכניסים לתנור על 180 מעלות ל7 דקות עד שהפרוסות משחימות ומוציאים מהתנור שיתקררו.
- מורחים על כל פרוסת טוסט רוטב - מומלץ לגוון ולשים רטבים שונים על הטוסטונים.
- שמים חסה, פרוסת עגבניה ופרוסת בצל על כל טוסט.
- מוציאים את הבשר מהמקרר (אחרי ששהה שם לפחות 30 דקות)
- לוקחים חופן המבורגר ויוצרים קציצה בגודל של פרוסת לחמניה בעובי ס"מ. חשוב שהחלק העליון והתחתון יהיו שטוחים. מניחים את הקציצה על משטח ומכינים כך את כל הקציצות. (מחצי קילו בשר יוצאות 10-14 קציצות המבורגר)
- מחממים שכבת של חצי ס"מ שמן קנולה במחבת רחבה.
- מכניסים את קציצות ההמבורגר למחבת ומטגנים 2 דקות מכל צד עד להשחמה. לא יותר. חשוב להקפיד שלא יצא יבש (אל תשכחו שההמבורגרים קטנים).
- כשהמבורגר מוכן - מוציאים אותו מהמחבת ומניחים ישירות על הירקות שעל הטוסט.
זהו! מוכן!