3.7אלף
הדפסה
בורקס בשר עם רוטב פיצה
מחפשים ארוחת ערב כייפית ומשביעה? בורקס בשר ברוטב פיצה יסגור לכם את הפינה הזו בקלות. שבלולי בצק עלים פריכים עם בשר טחון ורוטב פיצה טעים יתגלגלו יחד לבורקס בשר ברוטב פיצה קל להכנה ומאוד מאוד טעים.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 40 דקות
- כמות : 12-15 בורקסים
מרכיבים
- בצק עלים - קילו - מופשר בטמפ' החדר
- ביצה - 1
- למלית הבשר
- בשר טחון - חצי קילו
- בצל - 1
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- ביצה - 1
- שמן קנולה - 2 כפות
- לרוטב
- רסק עגבניות - 100 גרם
- מלח - חצי כפית
- פלפל שחור גרוס - רבע כפית
- אורגנו - כפית
- בזיליקום - חצי כפית
- אבקת שום - רבע כפית
- מים - 50 מ''ל
הוראות הכנה
- בצק העלים צריך לחכות במקרר עד שמשתמשים בו.
- קוצצים את הבצל
- מחממים שמן קנולה במחבת גדולה.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא משנה את צבעו לחלוטין.
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות ומדי פעם מערבבים.
- מעבירים את תערובת הבשר לקערה וממתינים 5 דקות שהוא יתקרר לטמפ' החדר.
- בקערה אחרת מערבבים את כל החומרים של רוטב הפיצה.
- כשהבשר מתקרר שוברים פנימה ביצה ומערבבים.
- מכינים תבנית עם נייר אפייה, מחממים את התנור ל180 מעלות - וטורפים ביצה בקערה.
- פותחים את בצק העלים על קרש חיתוך.
- מורחים שכבה נאה של רוטב פיצה עד 2 ס"מ מלמעלה.
- מניחים שכבה של תערובת הבשר על רוטב הפיצה.
- מגלגלים את בצק העלים מלמטה עד למעלה (עד לחלק שאין בו רוטב פיצה).
- בעזרת סכין חותכים נתחים של 2 ס"מ מהבורקס המגולגל ומניחים על נייר האפיה - על הצד (כלומר שהרוטב והבשר כלפי מעלה).
- מושחים את כל הבורקסים בביצה מכל הכיוונים - גם מלמעלה וגם מהצדדים.
- מכניסים לתנור ל35-40 דקות עד להשחמה נאה של הבורקסים.
זהו! מוכן!