4.9אלף 
הדפסה
בורקס בשר עם פלפלים
בורקס בשר עם טוויסט בצורת פלפל אדום שמוסיף מתיקות וקראנצ'יות למלית הבורקס. בורקס בשר ופלפלים הוא קל מאוד להכנה, מומלץ לארוחות חגיגיות ומרובות משתתפים - ומאוד מאוד טעים.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 55 דקות
- כמות : 2 בורקסים
מרכיבים
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל והפלפל האדום.
- מחממים במחבת את שמן הזית.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והפלפל האדום ומטגנים 4-5 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב והפלפל מתרכך.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב ופירור הבשר עד שהוא משנה את צבעו לחלוטין.
- מוסיפים את אבקת השום, המלח, הפלפל השחור והכוסברה הקצוצה, מערבבים ומבשלים עוד 3 דקות.
- מכבים את האש ומעבירים לקערה ומחכים 15 דקות שהתערובת תתקרר.
- כשהתערובת מתקררת מוסיפים 2 ביצים ומערבבים היטב.
- פורסים יריעת בצק עלים (בערך חצי מהכמות שיש).
- מניחים בשליש האמצעי של היריעה חצי מתערובת הבשר והפלפל ומשאירים2 ס"מ מלמעלה ומלמטה.
- סוגרים עם 2 השלישים של בצק העלים שמצדדי המלית על המלית ומהדקים את קצוות היטב (מומלץ לקפל את הקצוות כלפי מעלה ולהדק - כך נבטיח שהמלית לא תברח).
- הופכים את הבורקס כך שהחלק עם בצק העלים הכפול (שמנו יריעה על יריעה) יהיה למטה ומניחים על תבנית עם נייר אפיה.
- חוזרים על הפעולה עם החצי השני שנשאר מבצק העלים והמלית.
- מורחים ביצה טרופה על גבי הבורקסים.
- מפזרים שומשום בנדיבות.
- בעזרת סכין חדה חורצים חתכים על גבי הבורקס (מומלץ באלכסון כי זה יוצא יפה...) משהו כמו 5-6 חתכים.
- מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל25-30 דקות (עד להשחמה נאה).
זהו! מוכן!
מגישים עם רוטב פטריות סמיך או על מצע סלסה (מחממים יחד רסק עגבניות וצ'ילי מתוק לרתיחה ומערבבים טוב טוב.)