מתכונים קלים מתכוני בשר בורקס בשר עם ירקות

בורקס בשר עם ירקות

מאת אסף כהן
בורקס בשר עם ירקות

בורקס בשר עם ירקות

על ידי 13 במאי 2015

שדרגו את בורקס הבשר הרגיל שלכם והוסיפו לו ירקות טריים שיהפכו לפריכים בתנור ויוסיפו טעם משגע לבשר. בורקס בשר עם ירקות הוא פתרון נהדר לארוחת ערב טעימה וקלה להכנה שמשלבת בשר עם ירקות טעימים ואם רוצים - גם מוסיפים טוויסט של פלפל חריף שבכלל ישדרג את כל העסק.

בונוס בסוף: רוטב סלסה מהיר להגשה.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 40 דקות
  • כמות : 3 בורקסים גדולים

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הבצל קטן.
  • מי שרוצה לגוון ולעשות את כל העסק חריף - קוצץ גם פלפל חריף.
  • מחממים שמן קנולה במחבת.
  • מוסיפים את הבצל והפלפל.
  • מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוד עד שהבשר משנה את צבעו.
  • מוספים מלח ופלפל לפי הטעם, ממשיכים לערבב ולטגן עוד 5 דקות ומורידים מהאש.
  • בזמן שהבשר מצטנן לטמפרטורת החדר חותכים את הגזר והפלפל לרצועות דקות בעובי חצי ס"מ.
  • כשהבשר מתקרר - שוברים פנימה ביצה אחת ומערבבים היטב.
  • פורסים יריעה של בצק עלים (משהו כמו 20-25 ס"מ)
  • מניחים באמצע שכבה של בשר טחון - ודואגים להשאיר ס"מ מלמעלה ומלמטה.
  • מניחים על שכבת הבשר פסים של רצועות ירקות.
  • מכסים את הירקות בעוד שכבה של בשר.
  • סוגרים את בצד העלים משני הצדדים (סוגרים צד על הבשר ואז מגלגלים על הבצק - כך שיש שכבה כפולה של בצק עלים בתחתית)
  • מקפלים את הלמעלה והלמטה של הבורקס כלפי תחתית המאפה ודואגים לאטום את הבצק מכל הכיוונים.
  • מניחים על תבנית עם נייר אפייה.
  • חוזרים על הפעולות עד שנגמר הבשר או הבצק. (הכמות אמורה להספיק ל3 בורקסים גדולים)
  • טורפים ביצה ומושחים בעזרת מברשת את גב בצק העלים מכל הכיוונים.
  • מפזרים שומשום ביד נדיבה.
  • לוקחים סכין - ועושים 3-4 חתכים על גב בורקס הבשר. מטרת החתכים היא לשחרר אדים שמצטברים בזמן האפיה ומרטיבים את כל העסק מבפנים (חוצמזה - זה יוצא יפה ומרשים אחרי האפיה..)
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות ל40 דקות עד להזהבה מלאה של בצק העלים.

זהו! מוכן!

מגישים עם סלט ירוק ועל מצע סלסה מהירה (מביאים לרתיחה 100 גרם רסק עגבניות עם חצי כוס צ'ילי מתוק ומערבבים)

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: