3.8אלף
הדפסה
ארטישוק ממולא בשר טחון ואורז ברוטב עגבניות
תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ואורז ברוטב עגבניות זו מנה נהדרת שיכולה לשמש הן כמנה ראשונה מפוארת והן כמנה עיקרית משביעה וטעימה. תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ואורז ברוטב עגבניות זו מנה קלה להכנה, טעימה מאוד ומומלצת במיוחד לשבתות וחגים.
- זמן הכנה : 25 דקות
- זמן בישול : 2h 00 min
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- תחתיות ארטישוק - 8 - (בערך חבילה אחת מהקפואים בסופר)
- אורז לבן - רבע כוס
- שמן זית - 2-3 כפות
- בצל - אחד גדול
- בשר טחון - רבע קילו
- שום כתוש - 2 שיניים
- שיני שום - 3 שיניים
- כוסברה טחונה - כף
- פפריקה מתוקה - כפית גדושה
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- כמון - חצי כפית
- כורכום - רבע כפית
- רסק עגבניות - 100 גרם
- מים - לפי הצורך
- כוסברה - טריה - כף וחצי קצוצה גס.
הוראות הכנה
- מרתיחים מים ומשרים בהם את האורז ל10 דקות לפחות.
- מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים ומניחים להתייבשות.
- מנקים את תחתיות הארטישוק משאריות עלים.
- קוצצים את הבצל.
- פורסים לפרוסות דקות 3 שיני שום.
- מחממים כף וחצי שמן במחבת גדולה.
- כשהשמן חם מורידים את האש לבינונית-נמוכה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים תוך ערבוב 4-5 דקות.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו.
- כשהבשר משנה את צבעו - מוסיפים את הפפריקה המתוקה, הכמון, הכוסברה הטחונה, המלח והפלפל ומערבבים עוד 2 דקות.
- מורידים מהאש ומערבבים את האורז עם הבשר ושמים בצד עד שהתערובת מתקררת.
- בינתיים מחממים בסיר רחב ושטוח כף וחצי שמן זית.
- כשהשמן חם מוסיפים את השום הפרוס עם כורכום, מלח ופלפל.
- מטגנים 30 שניות ומוסיפים רסק עגבניות ו 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות.
- כאשר הרוטב מוכן, שמים כף או שתיים של תערובת הבשר והאורז בתחתית הארטישוק, ולוחצים היטב שלא יתפרק.
- לאחר שמלאנו את כל הארטישוקים -מגבירים את האש לגבוהה וגורמים לרוטב לבעבע.
- מכניסים את הארטישוקים אחד אחד בזהירות לרוטב המבעבע. (מומלץ להעזר בכף.
- אם נשארה מלית - מפזרים אותה בתוך הרוטב.
- ממלאים מים רותחים עד לכמעט כיסוי של הארטישוק. התחתית כולה צריכה להיות בתוך הרוטב (המלית יכולה לבצבצב מעט מעל).
- נותנים להכל לבעבע עוד 5 דקות.
- מנמיכים את האש לבינונית נמוכה וסוגרים את הסיר עם מכסה.
- מבשלים במכסה סגור לפחות שעה ומומלץ שעתיים. כל המרבה - יקבל טעם משובח יותר.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן, עם הרבה רוטב ומקשטים עם כוסברה טריה.