3.4K 
הדפסה
אסאדו עם פטריות מלך היער וירקות שורש
בשר אסאדו רך וטעים שהתבשל שעות בציר בקר עם ירקות שורש בתוספת פטריות מלך היער שהן בשרניות וטעימות בצורה בלתי רגילה - טעים כל כך שחייבים לנסות!
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 2h 30 min
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- אסאדו - 2 קילו אסאדו עם העצם - חתוך לקוביות
- גזרים - 3
- שורש פטרוזיליה - 1
- בצל - 2 בינוניים
- פטריות מלך היער - 6-8 פטריות מלך היער יפות ובשרניות
- ציר בקר - ליטר (או תחליף מאבקה) - או ליטר של יין אדום איכותי
- עלי דפנה - 3-4
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מים רותחים - לפי הצורך
- שמן זית - 4 כפות
הוראות הכנה
- מקלפים וחותכים את הגזרים לחתיכות גסות.
- חותכים את הבצלים לרבעים.
- מקלפים וחותכים את שורש הפטרוזיליה לחתיכות גסות.
- מחממים 2 כפות שמן הזית בתוך סיר גדול עם תחתית עבה.
- כשהשמן חם - מכניסים את נתחי האסאדו לסיר ומטגנים אותם מכל הכיוונים עד שהם משחימים יפה - ומוציאים מהסיר לקערה.
- מוסיפים עוד 2 כפות שמן ומחממים.
- כשהשמן חם מוסיפי את הגזר, שורש הפטרוזיליה והבצל - ומטגנים 3-4 דקות עד שהבצל נהיה שקוף.
- מחזירים את נתחי הבשר לסיר ומוסיפים את ציר הבקר (או היין האדום למי שאוהב).
- מוסיפים עוד מים רותחים עד לכיסוי של הבשר והירקות.
- מביאים הכל לרתיחה.
- מוסיפים מלח ופלפל (אם השתמשתם בציר קנוי או אבקת מרק - לא להוסיף מלח! זה מלוח מספיק!).
- מוסיפים את עלי הדפנה.
- מנמיכים את האש לאש בינונית - נמוכה שישאר בעבוע קל.
- סוגרים את הסיר ומניחים לו לשעתיים - ודואגים מדי רבע שעה לערבב קצת.
- לאחר שעתיים - פוסרים את פטריות המלך לפרוסות בעובי חצי ס"מ ומכניסים לסיר.
- מערבבים - ומביאים לרתייחה.
- מנמיכים שוב את האש לבינונית - נמוכה וסוגרים לעוד חצי שעה.
זהו! מוכן!