5.9אלף 
הדפסה
אסאדו ברוטב פטריות בתנור
חבל שהתמונות לא מעבירות את הריח... אסאדו עסיסי וכל כך טעים ברוטב פטריות שיעשה לכם חם בלב וטעים בבטן. אסאדו ברוטב פטריות הוא מתכון קל להכנה שמתאים רק למי שיש הרבה סבלנות. הבשר מתבשל בחום בינוני בתנור ל3 שעות עם פטריות ויוצא נימוח ונהדר.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 3h 00 min
מרכיבים
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל 160 מעלות.
- קוצצים את הבצל גס.
- חותכים כל פטריה לרבעים - ופטריות גדולות ל6 חתיכות.
- אם נתח האסאדו שלכם שלם וגדול - חותכים אותו לקוביות לפי העצמות - כל עצם היא נתח.
- שמים את נתחי האסאדו בקערה (אני בד"כ משתמש ב2 קערות - כל קערה קילו ומחלק את הקמח, הפלפל והמלח בין הקערות. יותר נוח).
- מוסיפים את הקמח, המלח והפלפל ומערבבים טוב עם הידיים עד שכל הנתחים מצופים היטב.
- מחממים 2 כפות שמן זית בסיר יציקה טוב וגדול (מה שנקרא "תנור הולנדי") על אש בינונית גבוהה.
- כשהשמן חם - מכניסים חצי מכמות הבשר - וצורבים 3-4 דקות מכל הכיוונים עד להשחמה יפה - ומוציאים לקערה (אחרת ממה שהבשר היה - לא מערבבים כלים שנגעו בבשר חי עם בשר מבושל) ואז חוזרים על הפעולה עם הכמות הנותרת של הבשר - עד שכל הנתחים הושחמו יפה יפה.
- מוסיפים כף שמן זית.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף ומתחיל להשחים.
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד 30 שניות.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים 4-5 דקות עד שהן מתכווצות ומשחימות כמו שצריך.
- מוסיפים את ציר הבקר (או התחליף) לסיר, ובזמן שהציר מבעבע לו - מגרדים את תחתית הסיר מהמשקעים שנדבקו עליו.
- כשהכל מבעבע ורותח - מחזירים את כל הבשר לסיר.
- מביאים שוב לרתיחה, מוסיפים עלי דפנה - וסוגרים את הסיר עם מכסה.
- מכניסים את הסיר המכוסה לתנור שחיממנו מראש ומשאירים אותו שם 3 שעות.
- לקראת סוף הזמן - אפשר להכין את התוספת. פירה או אורז לבן.
- לאחר 3 שעות - מוציאים את הסיר בזהירות, דגים וזורקים את עלי הדפנה - ומסתערים.
זהו! מוכן!