צ'יפס שום

מאת אסף כהן
צ'יפס שום

צ'יפס שום

על ידי 9 במרץ 2015

כזה צ'יפס עוד לא טעמתם! צ'יפס תפוחי אדמה רך מבפנים, פריך מבחוץ - עטוף כולו בטעמי שום שהופכים אותו לטעים פי כמה מהצ'יפס הרגיל. צ'יפס שום - כמו צ'יפס רגיל עובר טיגון כפול שיבטיח שיהיה פשוט מושלם.

  • זמן הכנה : 2 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את תפוחי האדמה לצ'יפס - מקלות בעובי של קצת פחות מס"מ. לא דק מדי.
  • מתבלים בכף אבקת שום ו2 כפות שמן זית ומערבבים בידיים עד שהצ'יפס מכוסה כולו. בצורה הזו - אבקת השום לא תישרף בטיגון הראשון.
  • מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק בסיר קטן או צ'יפסר ל140 מעלות.
  • מכניסים את הצ'יפס ומטגנים 7 דקות ומוציאים את הצ'יפס לקערה (אין צורך בנייר סופג... הצ'יפס יחזור שוב לשמן).
  • מעלים את טמפ' השמן ל180 מעלות ובינתיים מניחים לצ'יפס להתקרר לטמפרטורת החדר.
  • מוסיפים 3 כפות אבקת שום ומערבבים (הצ'יפס קצת חם - תערבבו בזהירות - אני פשוט סוגר את הקערה עם קערה נוספת ומנער 10 שניות בעדינות).
  • מחזירים את הצ'יפס לשמן הרותח ומטגנים עוד 9 דקות בדיוק.
  • מוציאים לנייר סופג ומפזרים מלח לפי הטעם.

זהו! מוכן!

מגישים עם מיונז, קטשופ ושלל רטבים.

הדפסה

 

בטח תשמחו להכין גם: