3.5אלף
הדפסה
צ'יפס שום
כזה צ'יפס עוד לא טעמתם! צ'יפס תפוחי אדמה רך מבפנים, פריך מבחוץ - עטוף כולו בטעמי שום שהופכים אותו לטעים פי כמה מהצ'יפס הרגיל. צ'יפס שום - כמו צ'יפס רגיל עובר טיגון כפול שיבטיח שיהיה פשוט מושלם.
- זמן הכנה : 2 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- תפוחי אדמה - 4 - עדיף להשתמש באדומים
- אבקת שום - 4 כפות
- מלח - לפי הטעם
- שמן זית - 2 כפות
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
הוראות הכנה
- חותכים את תפוחי האדמה לצ'יפס - מקלות בעובי של קצת פחות מס"מ. לא דק מדי.
- מתבלים בכף אבקת שום ו2 כפות שמן זית ומערבבים בידיים עד שהצ'יפס מכוסה כולו. בצורה הזו - אבקת השום לא תישרף בטיגון הראשון.
- מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק בסיר קטן או צ'יפסר ל140 מעלות.
- מכניסים את הצ'יפס ומטגנים 7 דקות ומוציאים את הצ'יפס לקערה (אין צורך בנייר סופג... הצ'יפס יחזור שוב לשמן).
- מעלים את טמפ' השמן ל180 מעלות ובינתיים מניחים לצ'יפס להתקרר לטמפרטורת החדר.
- מוסיפים 3 כפות אבקת שום ומערבבים (הצ'יפס קצת חם - תערבבו בזהירות - אני פשוט סוגר את הקערה עם קערה נוספת ומנער 10 שניות בעדינות).
- מחזירים את הצ'יפס לשמן הרותח ומטגנים עוד 9 דקות בדיוק.
- מוציאים לנייר סופג ומפזרים מלח לפי הטעם.
זהו! מוכן!
מגישים עם מיונז, קטשופ ושלל רטבים.