עוגת תפוזים

מאת ויקה גורשטיין - בביוב
עוגת תפוזים

עוגת תפוזים

על ידי 23 באוקטובר 2014

עוגת תפוזים גבוהה, יפה ועסיסית קלה להכנה ומאוד מאוד טעימה. עוגת תפוזים בחושה שמתאימה לאורחים שמגיעים בהתראה קצרה, לשבתות ואירועים מיוחדים - ואפילו סתם כשמתחשק לאפות משהו מתוק וטעים בקלי קלות.

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 45 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל170 מעלות.
  • מכניסים למיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב וגבוה.
  • מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בהזלפה את השמן, מיץ התפוזים ותמצית הוניל.
  • עוצרים את המיקסר - ומוסיפים את הקמח.
  • מערבבים מעט ובעדינות בעזרת לקקן את התערובת עד שהקמח נבלע בבלילה ואין גושים - לא לערבב יותר מדי זה יגרום לעוגת להיות דחוסה ונמוכה.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית קפיצים עגולה (20-22) או תבנית קוגלהוף.
  • מכניסים לתנור ל45 דקות.

בינתיים מכינים סירופ סוכר להגשה

  • מחממים את 4 כפות הסוכר יחד עם כוס מיץ תפוזים וכף ליקר תפוזים בסיר קטן על אש קטנה כ-5 דקות תוך ערבוב עד שהסירופ מסמיך וכל הסוכר נמס.

מגישים את העוגה

  • כשהעוגה יוצאת מהתנור - שופכים באופן שווה את סירופ הסוכר
  • מחכים רבע שעהמוציאים את העוגה מהתבנית הקפיצית.
  • מפזרים את אבקת הסוכר.

זהו! מוכן!

 

הדפסה

 

בטח תשמחו להכין גם: