מתכונים קלים מרקים מרק מינסטרונה

מרק מינסטרונה

מאת דבי עיזר
מרק מינסטרונה

מרק מינסטרונה

על ידי 15 באוקטובר 2013

מרק מינסטרונה זהו מרק איטלקי עשיר בירקות, קטניות וטעם נהדר המוגש עם פסטה. מרק מינסטרונה הוא טעים, משביע ובריא מאוד. אז הנה לפניכם מתכון לסיר ענק של מרק מינסטרונה עשיר שהילדים אוהבים ושילווה אתכם כמה ימים!
כדאי לתכנן את ההכנה מבעוד מועד כי ההכנה ורשימת המרכיבים מאתגרת - אבל מתגמלת במיוחד!

אם חסר ירק מהרשימה או שמישהו במשפחה לא אוהב אפשר לותר או להחליף, המרק יוצא טעים בכל הרכב!

  • זמן הכנה : 15 דקות
  • זמן בישול : 55 דקות
  • כמות : סיר מרק גדול במיוחד

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הבצל. (אם משתמשים בשאלוט - חוצים לחצי)
  • חותכים את שורש הפטרוזיליה לקוביות קטנות.
  • חותכים את הגזר לקוביות קטנות.
  • מפרידים את עלי הסלרי מהגבעול ושומרים בצד לסוף המתכון. את הגבעולים קוצצים.
  • חותכים את הכרישה לחצאי טבעות.
  • קוצצים את הכרוב.
  • חותכים את תפוח האדמה לקוביות בינוניות.
  • חותכים את הקישואים לרבעי עיגול.
  • קוצצים את עלי המנגולד.
  • חולטים את העגבניות (במידה ומשתמשים בעגבניות טריות) במים רותחים - קולפים אותן מהקליפה וקוצצים אותן. אם משתמשים בעגבניות משומרות - רק קוצצים.
  • מחממים בסיר גדול את שמן הזית.
  • מטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף ומוסיפים את השום וכל ירקות השורש (גזר, שורש פטרוזיליה, גבעולי הסלרי)
  • אחרי כמה דקות של טיגון מוסיפים את שאר הירקות לפי הסדר שהם מופיעים ברשימת המצרכים ומקפיצים. אם משתמשים בירק קפוא מוסיפים אותו ממש בסוף.
  • מוסיפים את השעועית היבשה.
  • מוסיפים מים לכיסוי הירקות ועוד כמה ס״מ.
  • מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ואת עשבי התיבול.
  • מביאים לרתיחה.
  • מורידים לאש בינונית נמוכה (שישאר בעבוע קל) ומבשלים עד שהגזר, שהוא הירק הכי קשה במרק, מתרכך (בערך 35-40 דקות).
  • מסירים במהלך הבישול קצף אם נוצר.
  • מתקנים טעמים.
  • מוסיפים את הפסטה ואת עלי הסלרי ששמרנו ממקודם ומבשלים עוד כמה דקות - עד שהפסטה מוכנה.

זהו! מוכן!

מומלץ להגיש עם מעט פרמז׳ן מגורד.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: