מתכונים קלים רטבים ומטבלים פסטה ברוטב שמן זית עם שום ותבלינים

פסטה ברוטב שמן זית עם שום ותבלינים

מאת אסף כהן
פסטה ברוטב שמן זית, שום ותבלינים

פסטה ברוטב שמן זית עם שום ותבלינים

על ידי 18 באוגוסט 2013

פסטה ברוטב שמן זית שום ותבלינים זו פסטה טעימה ונהדרת שמתאימה לימים שאין לכם זמן להשקיע ברוטב עגבניות סמיך או אלפרדו ובא לכם משהו קליל שיהיה גם משביע וגם ממש טעים. הרוטב מעט פיקנטי ולכן לא ממש מתאים לילדים.

  • זמן הכנה : 1 דקות
  • זמן בישול : 15 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכינים את הפסטה על פי הוראות ההכנה.
  • בזמן שהפסטה מתבשלת במים - מחממים במחבת גדולה (או סוטאג') את שמן הזית.
  • כשהשמן חם - מוסיפים את כל התבלינים חוץ מהשום. מטגנים תוך ערבוב על אש בינונית גבוהה עד שהשמן נצבע בצבעים עליזים (אדום וירקרק).
  • מכבים את האש ומחכים שהפסטה תהיה מוכנה.
  • בינתיים מקלפים את שיני השום, ופורסים אותן לפרוסות ואז חותכים לרצועות.
  • כשפסטה מוכנה שוטפים ומסננים אותה.
  • מחממים שוב את השמן, מוסיפים את השום ומטגנים דקה.
  • שופכים את הפסטה למחבת ומערבבים ומקפיצים עם כף עץ עד שכל הפסטה מכוסה ברוטב.

זהו! מוכן.

אפשר לשדרג את ההגשה עם הקרמה של גבינה צהובה נמסה מלמעלה בטוסטר אובן (או מיקרוגל).

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: