4.3אלף
הדפסה
עוף בתנור בסילאן ושום
עוף מתקתק וטעים מאוד עם סילאן ושום ועוד הפתעות. קל מאוד להכנה ומאוד מוצלח. מומלץ להשרות את העוף במרינדה ללילה שלם כדי שהטעמים יחדרו לתוך הבשר ולא ישארו רק על המעטפת - אבל בהחלט אפשר להכניס אותו לתנור מיד בסיום הכנת המשרה.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 55 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 8 (אפשר גם ירכיים)
- סילאן - רבע כוס
- סויה - 2 כפות
- חומץ בן יין - כף
- שיני שום - 5
- מלח - לפי הטעם (מעט)
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- פפריקה מתוקה - כף
- חרדל - כפית גדושה
- שמן זית - להזלפה
הוראות הכנה
- מנקים את העוף משאריות שומן ודברים מיותרים. מי שרוצה - אפשר להוריד את העור.
- מסדרים את העוף בתבנית חסינת חום (פיירקס).
- בעזרת להב רחב של סכין - מועכים את שיני השום קלות.
- מוסיפים את השומים המעוכים ושאר המרכיבים על העוף.
- לשים את הכל בעזרת הידיים עד שכל העופות מצופים יפה יפה.
- ניתן ורצוי לכסות בניילון נצמד - ולהכניס ללילה במקרר, וכשמוציאים לשים שוב את העוף עם הרוטב שבתבנית - אפשר גם להמשיך מיידית לשלב הבא.
- מכניסים לתנור ב180 מעלות ל55 דקות.
זהו! מוכן!
להגיש עם אורז או תוספות אחרת לבחירתכם.