מתכונים קלים מתכוני עוף עוף בתנור בסילאן ושום

עוף בתנור בסילאן ושום

מאת אסף כהן
עוף בסילאן ושום

עוף בתנור בסילאן ושום

על ידי 30 במאי 2013

עוף מתקתק וטעים מאוד עם סילאן ושום ועוד הפתעות. קל מאוד להכנה ומאוד מוצלח. מומלץ להשרות את העוף במרינדה ללילה שלם כדי שהטעמים יחדרו לתוך הבשר ולא ישארו רק על המעטפת - אבל בהחלט אפשר להכניס אותו לתנור מיד בסיום הכנת המשרה.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 55 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את העוף משאריות שומן ודברים מיותרים. מי שרוצה - אפשר להוריד את העור.
  • מסדרים את העוף בתבנית חסינת חום (פיירקס).
  • בעזרת להב רחב של סכין - מועכים את שיני השום קלות.
  • מוסיפים את השומים המעוכים ושאר המרכיבים על העוף.
  • לשים את הכל בעזרת הידיים עד שכל העופות מצופים יפה יפה.
  • ניתן ורצוי לכסות בניילון נצמד - ולהכניס ללילה במקרר, וכשמוציאים לשים שוב את העוף עם הרוטב שבתבנית - אפשר גם להמשיך מיידית לשלב הבא.
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות ל55 דקות.

זהו! מוכן!

להגיש עם אורז או תוספות אחרת לבחירתכם.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: