קבב למנגל

מאת אסף כהן
קבב עם טחינה

קבב למנגל

על ידי 4 באפריל 2013

קבב הוא יצור שנוי במחלוקת במנגל הישראלי. אם הוא קנוי - הוא מבאס. אבל אם הוא מכינים אותו בבית... הוא עלול לתפוס את המקום השני בפופולריות (אחרי הסטייקים כמובן). הנה לפניכם מתכון לקבב ביתי שעלול לתפוס אפילו את המקום הראשון! (סתם סתם, אבל ייתן פייט לא רע!) כמובן שניתן להכין אותו גם במחבת פסים בבית - אבל אין כמו קבב ישר מהמנגל.

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הפלפל האדום קטן קטן קטן קטן.
  • קוצצים את הבצל קטן קטן קטן קטן קטן.
  • קוצצים את הכוסברה דק דק דק דק דק.
  • מגרדים את העגבניה בפומפיה על החלק המגרד. (רצוי לא להוסיף את הקליפה...)
  • מוסיפים את כל המרכיבים בקערה ולשים הכל בידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מכסים בניילון נצמד - ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
  • לאחר שעה לפחות של קירור - מוציאים, ובידיים לחות יוצרים קציצות בצורה שאתם אוהבים - להשתדל שלא יהיה עבה מדי - שלא ישרף מבחוץ וישאר חי מבפנים.
  • אחרי שיוצרים את הקציצות מכניסים למקרר עד שהגחלים מוכנים והמנגל בטמפרטורה גבוהה.
  • מניחים את הקבבים, צולים כמה דקות משני הצדדים עד שהוא מוכן גם מבפנים (בערך 3 דקות מכל צד לקבב בעובי ס"מ וחצי)

זהו! מוכן!

להגיש עם טחינה מתובלת היטב ועם הרבה תוספות בצד.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: