מתכונים קלים מתכוני בשר תבשיל פתיתים עם בשר טחון וירקות

תבשיל פתיתים עם בשר טחון וירקות

מאת אסף כהן

תבשיל פתיתים עם בשר טחון וירקות

על ידי 20 בדצמבר 2012

אחד הדברים הראשונים שמסבירים לך כשאתה לומד להכין אוכל גורמה - זה שכל המרכיבים צריכים להיות חתוכים באותה שיטת חיתוך, והמראה צריך להיות אחיד. אז מזל שהמנה הבאה היא לא מנת גורמה - אלא מנה משפחתית עשירה וטעימה. תבשיל פתיתים עם בשר טחון וירקות הוא לא רק טעים - אלא גם נראה נפלא. אז נכון, אפשר לחתוך את כל הירקות אותו הדבר - אבל תאמינו לי, תעקבו אחרי ההוראות ויצא לכם תבשיל מעולה של פתיתים עם בשר טחון וירקות - וזה יקח לכם פחות מחצי שעה...

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 15 דקות
  • כמות : 6 מנות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את הבצל לחצי קשתות.
  • פורסים את הגזרים לעיגולים דקים (פחות מחצי ס"מ)
  • חותכים את הקישואים למקלות.
  • חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות (אפשר גם להשאיר מקלות).
  • מחממים את השמן בסיר רחב.
  • כשהשמן חם - מכניסים את הבצל והגזרים ומטגנים כמה דקות עד שהזהב מתחיל להזהיב והגזר מתחיל להתרכך.
  • מכניסים את הפלפלים ומטגנים עוד דקה.
  • מכניסים את הקישואים ומטגנים עוד דקה.
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו לחלוטין.
  • מכניסים את הפתיתים ומטגנים עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים את הפפריקה המתוקה, הכמון, המלח והפלפל.
  • מוסיפים את המים הרותחים והאפונה.
  • מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  • כשהכל רותח - מנמיכים את האש לאש נמוכה וסוגרים את הסיר עם מכסה.
  • מבשלים 7 דקות - פותחים את הסיר, נותנים ערבוב יפה יפה וסוגרים לעוד 3 דקות.
  • מורידים מהאש.

זהו! מוכן.

בתאבון!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: