מתכונים קלים מתכוני בשר פשטידת אטריות ובשר – קוגל בשרי

פשטידת אטריות ובשר – קוגל בשרי

מאת אסף כהן
פשטידת אטריות ובשר

פשטידת אטריות ובשר – קוגל בשרי

על ידי 21 באוגוסט 2012

בסדר, אז לא מדובר בקוגל החום החריף - מתוק המוכר מבתי הכנסת ומשבתות בירושלים. אבל פשטידת אטריות ובשר היא כמעט כמו. היא קצת עוגת אטריות, ויש בה בשר והיא ממש טעימה - והיא פיקנטית קצת. צריך יותר מזה?

 

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הבצל.
  • מחממים שמן קנולה במחבת גדולה.
  • מטגנים את הבצל על המחבת עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא משנה את צבעו לחלוטין.
  • מוסיפים את האגוז המוסקט המלח והפלפל והכוסברה הקצוצה.
  • מבשלים תוך ערבוב עוד 3-4 דקות ומכבים את האש.
  • מעבירים את הבשר לקערה - ללא הנוזלים (או כמה שפחות - אם אפשר להעביר במסננת - עדיף) ומניחים לו להתקרר לטמפ' החדר.
  • מבשלים את הספגטי לחלוטין - לא 'אל דנטה'.
  • כשהספגטי מוכן - מסננים אותו לחלוטין מהמים ומניחים לו להתקרר לטמפ' החדר.
  • בקערה טורפים את הביצים יחד עם הצ'ילי, ומעט מלח ופלפל.
  • מחממים שמן בסוטאז' (סיר שטוח ורחב).
  • כשהשמן חם - מכניסים לסיר בצפיפות חצי מהספגטי המוכן - בשכבה אחידה.
  • מטגנים דקה וחצי - ומניחים את כל הבשר הטחון בשכבה אחידה מעל הספגטי.
  • מסדרים מעל את שאר הספגטי (גם כן בשכבה אחידה וצפופה).
  • שופכים את תערובת הביצים על הספגטי (לא הכל באמצע - אלא בעיקר בצדדים).
  • סוגרים עם מכסה ומבשלים על אש בינונית נמוכה כ-10 דקות.

עכשיו החלק המאתגר - הופכים את הפשטידה על פיה.

  • לוקחים צלחת גדולה או משטח שהוא יותר גדול מהסוטאז' - מניחים אותו על הסוטאז ובעזרת מגבת או כפפות מבודדות - הופכים את הסוטאז' על הצלחת.
  • עכשיו - מחזירים את הסוטאז לאש - ומחליקים את הפשטידה חזרה פנימה - כשהחלק שהיה למעלה - עכשיו למטה.
  • סוגרים את המכסה ומבשלים עוד 10-12 דקות עד שהחלק התחתון משחים ונהיה קריספי.
  • מורידים מהאש, נותנים לפשטידה להתקרר רבע שעה - 20 דקות.

זהו! מוכן. חותכים לרבעים או שישיות ומגישים עם סלט רענן.

בתאבון!

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: