טחינה – הטובה ביותר שטעמתם

טחינה - הכי טובה שטעמתם

טחינה – הטובה ביותר שטעמתם

על ידי 20 בינואר 2014

טחינה, מה כבר אפשר לחדש בטחינה? הרי ידוע - לוקחים טחינה גולמית מסוג משובח, מים תבלינים - אחלה טחינה. אבל הנה שדרוג לטחינה שירים אותה לדרגת אומנות. את הטחינה הזו אפשר להכין רק יום אחרי שבישלתם כרובית. למה? כי במקום להכין את הטחינה במים קרים - אנחנו מכינים עם מי הבישול של הכרובית. מי הכרובית הם עשירים בטעמם ומכילים ערכים תזונתיים שמגיעים מהכרובית.

אז בפעם הבאה שאתם חולטים כרובית - למשל לפני הכנת כרובית מטוגנת (כלומר - מבשלים את הכרובית במים עם מעט חומץ ומלח עד לרתיחה) במקום לשפוך את המים לאחר הבישול - תשמרו כוס או שתיים בצד ותקררו במקרר.

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מוזגים לקערה גדולה את הטחינה הגולמית.
  • מוסיפים את מי הכרובית לאט לאט תוך ערבוב עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
  • מטבלים במיץ לימון מלח ושום.

זהו! מוכן! מקשטים עם מעט פפריקה מתוקה וזעתר.

הדפסה

Related posts

פסטה עם חזה עוף בשמן זית קישואים ופטריות

רוטב סלסה רוזה פיקנטי

ספגטי אלי אוליו עם עגבניות שרי, פטריות וקבנוס

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף