טחינה – הטובה ביותר שטעמתם
טחינה, מה כבר אפשר לחדש בטחינה? הרי ידוע - לוקחים טחינה גולמית מסוג משובח, מים תבלינים - אחלה טחינה. אבל הנה שדרוג לטחינה שירים אותה לדרגת אומנות. את הטחינה הזו אפשר להכין רק יום אחרי שבישלתם כרובית. למה? כי במקום להכין את הטחינה במים קרים - אנחנו מכינים עם מי הבישול של הכרובית. מי הכרובית הם עשירים בטעמם ומכילים ערכים תזונתיים שמגיעים מהכרובית.
אז בפעם הבאה שאתם חולטים כרובית - למשל לפני הכנת כרובית מטוגנת (כלומר - מבשלים את הכרובית במים עם מעט חומץ ומלח עד לרתיחה) במקום לשפוך את המים לאחר הבישול - תשמרו כוס או שתיים בצד ותקררו במקרר.
- זמן הכנה : 5 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- טחינה גולמית - כוס (עדיף משומשום מלא)
- מי כרובית - כוס קרה במיוחד
- מלח - לפי הטעם - אבל לא להגזים, המים כבר מעט מלוחים
- מיץ לימון - לפי הטעם
- אבקת שום - לפי הטעם
הוראות הכנה
- מוזגים לקערה גדולה את הטחינה הגולמית.
- מוסיפים את מי הכרובית לאט לאט תוך ערבוב עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
- מטבלים במיץ לימון מלח ושום.
זהו! מוכן! מקשטים עם מעט פפריקה מתוקה וזעתר.