נאצ'וס

מאת אסף כהן
נאצ'וס

נאצ'וס

על ידי 29 ביוני 2012

כשבאים אורחים - אין דבר נחמד יותר מלהגיש כיבוד מעשה ידיכם. נאצ'וס הוא חטיף טעים וקל מאוד להכנה - שתמיד מצליח. אפשרויות השדרוג בו הן אינסופיות - אז תנו דרור לדמיון שלכם.

 

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שמים בקערה את הקמח, המלח, אבקת האפייה ואת התבלינים שהחלטתם להוסיף (לא יותר מכפית וחצי של תוספות)
  • מוסיפים בהדרגה 10 כפות מים תוך כדי ערבוב (אפשר עם מזלג - רצוי בידיים). ברגע שכל התערובת רטובה מפסיקים להוסיף מים.
  • לשים בידיים - אם התערובת עדיין יבשה אפשר להוסיף טיפה מים.
  • לשים לפחות 5 דקות עד שהבצק מקבל מרקם של פלסטלינה. הוא אמור להיות מאוד גמיש.
  • מחלקים לכמה חלקים ומרדדים על משטח מקומח כל חלק לעובי של מילימטר.
  • מאוד חשוב שיהיה דק דק דק מכיוון שהבצק עצמו מאוד אלסטי ואם לא נרדד אותו דק מספיק - הוא יחזור להיות עבה.
  • בעזרת סכין חותכים את הבצק המרודד למלבנים \ משולשים \ מה שבא לכם.
  • מי שלא רוצה שהנאצ'וס יקבלו נפח אוורירי בזמן הטיגון (אני דווקא מחבב את זה) יכול לעשות חורים קטנים עם סכין או מזלג בכל מלבן. לא הרבה - 2-3 חורים סמליים יספיקו.
  • מניחים בצלחת בצד - וממשיכים לרדד את שאר הבצק.
  • מחממים שמן קנולה במחבת. (מי שרוצה יכול להכין בצ'יפסר או שמן עמוק - רק להזהר לא להרתיח את השמן אלא לשמור אותו חם בלבד)
  • מכניסים בנגלות את מלבני הבצק. מטגנים דקה - הופכים ומטגנים עד להשחמה קלה משני הצדדים.
  • מוציאים לנייר סופג.

זהו, מוכן. רצוי להגיש בערך רבע שעה אחרי שיצא מהשמן - שלא יהיה חם מדי והפריכות תתעצם.

מומלץ להגיש עם רוטב סלסה או רוטב צ'ילי מתוק.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: