תבשיל פרגיות וצ'וריסו עם ירקות
תבשיל מלא בכל טוב של בשרים שונים, ירקות ואורז. תבשיל פרגיות וצ'וריסו עם ירקות הוא תבשיל שקל מאוד להכין והוא טעים מאוד ומשביע מאוד - ואפשר פשוט להכין אותו במעט זמן ולאכול אותו עם כף ישר מהסיר המרכזי.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- פרגיות - קילו
- צ'וריסו - 400 גרם
- קבנוס - 2 נקניקים
- פלפל אדום - 1
- בצל - 1
- קישוא - 1 גדול
- אורז - 2 כוסות
- פפריקה מתוקה - כף
- אבקת שום - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- רסק עגבניות - 100 גרם
- שמן קנולה - 4 כפות
- מים רותחים - 3 כוסות ושלושת רבעי
הוראות הכנה
- חותכים את הפרגיות לקוביות בגודל ביס.
- חותכים את הבצל, הפלפל והקישואים לקוביות גסות.
- חותכים את הקבנוס לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
- שוטפים ומייבשים את האורז.
- מחממים שמן קנולה בסיר רחב ושטוח.
- כשהשמן חם מוסיפים את הפרגיות והצ'וריסו לסיר. את הצ'וריסו מכניסים שלם. (אם הצ'וריסו מחוברים - מנתקים את החיבור).
- מטגנים ומערבבים עד שהפרגיות לבנות והצ'וריסו מטוגן יפה מכל הכיוונים.
- מוציאים את הפרגיות והצוריסו מהסיר לצלחת.
- על אותו השמן - מכניסים את הפלפל האדום, הבצל, הקישואים והקבנוס ומטגנים 3-4 דקות עד שהבצל נעשה שקוף.
- בינתיים חותכים את הצ'וריסו לחתיכות של ס"מ - 2 ס"מ.
- כשהבצל נעשה שקוף - מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב עוד 2-3 דקות
- מוסיפים את המים הרותחים, רסק עגבניות, תבלינים ואת הפרגיות והצ'וריסו.
- מנמיכים לאש נמוכה, סוגרים את הסיר עם מכסה ומבשלים 20 דקות.
- אחרי 20 דקות מכבים את האש - פותחים את המכסה לשחרור אדים - וסוגרים לעוד 3-4 דקות.
זהו! מוכן!
אפשר להגיש בצלחות ואפשר לשים במרכז השולחן ושכולם יתנפלו עליו עם כפות.