אורז – הוראות הכנה לאורז המושלם

אורז מושלם מוכן אחד אחד

אורז – הוראות הכנה לאורז המושלם

על ידי 16 ביוני 2013

נמאס לכם שהאורז שלכם יוצא דביק? התבלבלתם כבר מכל הטיפים, הרעיונות והדרכים להכנת אורז? הנה לפניכם, אחת ולתמיד, הוראות להכנת האורז המושלם. אורז רך, טעים, לא דביק ולא קשה. אורז מושלם שיוצא אחד אחד.

היחס המושלם לאורז טוב זה כוס אורז עם כוס ושני שליש מים רותחים - ומשתמשים בכף עץ בלבד.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 21 דקות
  • כמות : כוס אורז
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • על מנת שהאורז יצא חלק ואחד אחד ולא דביק - שמים את האורז במסננת ושוטפים אותו טוב טוב תחת מים קולחים. שוטפים עד שהמים יוצאים מהצד השני כמו שהם נכנסו ולא לבנים.
  • מסננים את האורז מהמים ומניחים כמה דקות לייבוש תוך נענוע של המסננת כדי שהמים יצאו החוצה.
  • בסיר קטן (אני תמיד מעדיף סירים עם ציפוי לא נדבק) מחממים את השמן עד שהוא רותח.
  • מוסיפים את האורז ומטגנים את האורז 2-3 דקות תוך ערבוב בכף עץ.
  • כשהאורז מטוגן (הוא מקבל גוון לבן בוהק) מוסיפים את המים הרותחים.
  • מוסיפים את המלח - מערבבים קלות בכף עץ וסוגרים את הסיר.
  • מורידים את האש למינימום האפשרי.
  • מניחים לסיר ולא נוגעים 18 דקות בול.
  • כעבור 18 דקות - מכבים את האש, פותחים את המכסה של הסיר ל3 שניות לשחרור האדים וסוגרים את הסיר לעוד 3 דקות (בלי אש).
  • פותחים את הסיר, מערבבים את האורז עם כף העץ.

זהו! מוכן!

האורז שלכם מושלם, אחד אחד, נעים, רך וטעים.

הדפסה
רעבים אבל לא בא לכם לבשל?!
קבלו קוד בשווי 30 שח להזמנה ב Wolt!
(בעצם 15*2 אבל עדיין אחלה!)
תקף למשתמשי WOLT חדשים בלבד! כמות הקופונים מוגבלת!

Thank you!

We will contact you soon.

Related posts

פרויקט סושי – איך מכינים סושי?

טבעות בצל פריכות בתנור

טורטייה פרגיות עם ירקות צלויים