רוטב אל ארביאטה – רוטב עגבניות חריף

רוטב אל ארביאטה - רוטב עגבניות חריף

רוטב אל ארביאטה – רוטב עגבניות חריף

על ידי 11 בספטמבר 2011

אחד הרטבים האהובים עלי זהו רוטב 'אל ארביאטה' (all arrabbiata) - שפירושו באיטלקית "כועס" מדובר ברוטב על בסיס עגבניות חריף ומעקצץ. החריפות של המנה לא משתלטת על כל הטעם - אלא רק דופקת נוכחות. רוטב אל ארביאטה לא ממש מתאים לילדים בגלל החריפות - אבל למי שנמאס להכין כבר רוטב פומודורו רגיל - הגיע למקום הנכון! המתכון פשוט מאוד להכנה ומשך הכנתו קצרה יחסית, לכן כדאי לשים מים לפסטה בזמן שמתחילים להכין את הרוטב - כדי שהרוטב יהיה מוכן רק טיפה לפני הפסטה.

 

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכניסים את העגבניות למים רותחים ל5 דקות.
  • מקלפים את העגבניות מהקליפה, חותכים אותן באמצע ומרוקנים את העגבניות מהגרעינים.
  • קוצצים את העגבניות קטן קטן ושמים בקערה - זה השלב שבו כדאי להעמיד מים לפסטה.
  • קוצצים את השום (לא לכתוש! להשקיע ולקצוץ קטן קטן).
  • מחממים במחבת גדולה את שמן הזית.
  • מטגנים את השום הקצוץ יחד עם הצ'ילי הגרוס.
  • כשהשום מתחיל להשחים - מוסיפים בזהירות את העגבניות ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים מלח ומערבבים.
  • מקטינים את האש ומבשלים עוד 5-6 דקות על אש קטנה תוך כדי ערבוב קל.
  • כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומכניסים אותה למחבת יחד עם הרוטב.
  • מקפיצים על אש בינונית ומערבבים 2-3 עד שכל הפסטה מכוסה ברוטב.

מגישים חם. מומלץ להשתמש בפסטה מסוג פנה.

בתאבון!

 

הדפסה
רעבים אבל לא בא לכם לבשל?!
קבלו קוד בשווי 30 שח להזמנה ב Wolt!
(בעצם 15*2 אבל עדיין אחלה!)
תקף למשתמשי WOLT חדשים בלבד! כמות הקופונים מוגבלת!

Thank you!

We will contact you soon.

Related posts

פסטה עם חזה עוף בשמן זית קישואים ופטריות

רוטב סלסה רוזה פיקנטי

ספגטי אלי אוליו עם עגבניות שרי, פטריות וקבנוס