עלי פילו במילוי פסטו וגבינות
עלי פילו במילוי פסטו, גבינות ועגבניות שרי זה מעדן שמי שלא טעם פשוט מפסיד. זה כמו בורקס, רק פריך ולא כבד. בלי מרגרינה או חמאה - רק פסטו, גבינות וירקות. הגבינות נמסות, העגבניה מתמוססת והפסטו עם הפריכות של עלי הפילו משלימים את כל העסק למעדן נפלא.
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- כמות : 12 חתיכות
מרכיבים
- עלי פילו - 3
- ממרח פסטו
- עגבניות שרי - אשכול
- גבינה בולגרית
- גבינה צפתית
- שמן זית - מעט (או תרסיס שמן זית)
הוראות הכנה
- מפשירים את עלי הפילו ללילה במקרר - כך יהיה נוח יותר לעבוד איתם.
- חותכים את עגבניות השרי לפלחים.
- מרססים או מורחים מעט שמן זית על עלה הפילו התחתון.
- מניחים עליו עלה ופילו מורחים גם אותו בשמן זית.
- מניחים עליו עוד עלה פילו
- מורחים את העלה העליון בשכבה דקה של פסטו.
- מסדרים שורה של עגבניות, גבינה בולגרית וגבינה צפתית.
- מגלגלים וחותכים את הגליל ל12 חתיכות.
- מסדרים בזוגות בשקעים של תבנית מאפינס.
- אופים על 180 מעלות כ30 דקות עד שמזהיב.
- להשגיח שמתייבש בתחתית התבנית.
זהו! מוכן! איזה מעדן...
אופציות נוספות: עגבניות שרי במקום גמבה קלויה, שילוב של פסטו, ריקוטה פטריות מטוגנות ובצל מטוגן, או ריקוטה, תרד מאודה ופסטו, ופאשר למרוח ממרח עגבניות מיובשות במקום פסטו.