שניצל בציפוי צ'יפס
נמאס לכם מהשניצל הבנאלי? נסו שניצל בצ'יפוי צ'יפס. לוקחים תפוח אדמה, מגרדים אותו ועוטפים איתו את חזה העוף ומקבלים שניצל בציפוי צ'יפס שהוא טעים מאוד ופריך מאוד.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
מרכיבים
- חזה עוף - 1
- תפוחי אדמה - 4 בינוניים - גדולים
- קמח - כף וחצי
- ביצה - 1
- פפריקה מתוקה - כף
- אבקת שום - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן קנולה - לטיגון
הוראות הכנה
- חותכים את חזה העוף לנתחי שניצל (אפשר פרוס דק, אפשר לרצועות - מה שבא לכם) ושמים בקערה.
- מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים על פומפיה דקה.
- סוחטים היטב את שבבי תפוח האדמה מנוזלים (לוקחים חופן, לוחצים חזק בין הידיים מעל הכיור עד שלא יוצאים נוזלים) ושמים בקערה.
- מוסיפים לקערת חזה העוף את הקמח והתבלינים ומערבבים היטב בידיים.
- מוסיפים לחזה העוף המתובל את הביצה - ומערבבים טוב בידיים עד שכל הנתחים מצופים קמח, תבלינים וביצה.
- מרתיחים שמן לטיגון. אפשר לטגן בטיגון עמוק, אפשר במחבת. מה שבא לכם.
- כשהשמן חם - לוקחים נתח חזה עוף, מצפים אותו בשבבי תפוחי אדמה - שיהיה מכוסה מכל הכיוונים - ומכניסים לטיגון.
- אם זה טיגון עמוק - מטגנים 3-4 דקות עד השחמה. אם זה טיגון במחבת - אז מטגנים משני הצדדים עד השחמה.
- מוציאים לנייר סופג.
זהו! מוכן!
מגישים בתוספת טבעות בצל (כי צ'יפס כבר יש על השניצל)